Ελικόπτερο ρίχνει νερό στις φλόγες και επιτρέπει στους τουρίστες να διαφύγουν | Duncan Kemp
Επικαιρότητα

Ρόδος: Πώς έσωσε βρετανούς τουρίστες από τις φλόγες ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Ο Ντάνκαν Κεμπ περιγράφει τον «ηρωισμό» του πιλότου του ελικοπτέρου που σταμάτησε την επικίνδυνη πορεία της φωτιάς, αλλά και του προσωπικού του ξενοδοχείου που τους φυγάδευσε
Protagon Team

Ο Ντάνκαν Κεμπ, ένας τουρίστας από τη Βρετανία, περίμεν μαζί με άλλους ομοεθνείς του να φθάσουν λεωφορεία για να τους παραλάβουν από το πεντάστερο ξενοδοχείο Rhodes Bay στην παραλία της Ιξιάς, κοντά στην πόλη της Ρόδου, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.

Πριν φτάσουν όμως τα λεωφορεία, οι φλόγες «πήδηξαν στην άλλη πλευρά του δρόμου κι άρχισαν να καίνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους μπροστά από τη ρεσεψιόν» του ξενοδοχείου, όπως είπε ο ίδιος.

Ο Κεμπ δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sky News: «Εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, με πανικόβλητους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν και οι γονείς τους το ίδιο».

Το ελικόπτερο ρίχνει νερό συγκρατώντας τις φλόγες πριν φτάσουν στους τουρίστες – Duncan Kemp

Ο ίδιος είπε ότι γλίτωσε χάρη στην επέμβαση ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, το οποίο έριξε νερό στη φωτιά για να δημιουργήσει ένα ασφαλές μονοπάτι ανάμεσα στις φλόγες.

Ενα ελικόπτερο διακρίνεται να πετά στον πορτοκαλί ουρανό πάνω από σπίτια – Duncan Kemp

Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε χώρος για όλους στα λεωφορεία, «θαρραλέοι» εργαζόμενοι του ξενοδοχείου παρέλαβαν τον ίδιο κι άλλους φιλοξενούμενους και τους μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλή τοποθεσία.

Οι τουρίστες περιμένουν μέσο για να απομακρυνθούν – Duncan Kemp

Περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που βίωσε όταν είδε να πλησιάζουν οι φλόγες, ο Κεμπ έκανε λόγο για «σκηνές βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη. Ο ουρανός σκοτείνιασε, ο ήλιος χάθηκε και έγινε κόκκινος. Ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

Και συνέχισε: «Τώρα, το μόνο που θέλουμε είναι να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Νιώθουμε ότι έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας χωρίς βοήθεια. Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι αποσκευές μας, απλώς θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό το χάος».

Τουρίστες περιμένουν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη περιοχή – Duncan Kemp