Οι συλληφθέντες απασχολούνται σε εταιρεία ιδιοκτησίας επίσης Τούρκων υπηκόων, η οποία αναλαμβάνει τέτοια έργα (φωτ. αρχείου) | Shutterstock
Επικαιρότητα

Ρόδος: Κινητοποίηση ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. για τέσσερις Τούρκους

Εκτελούσαν εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας χωρίς να διαθέτουν την ειδική άδεια που απαιτείται για αντίστοιχα έργα στην παραμεθόριο
Protagon Team

Στη σύλληψη τεσσάρων τούρκων υπηκόων που πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης σε κεραία κινητής τηλεφωνίας χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια προχώρησαν την Πέμπτη οι τοπικές αστυνομικές Αρχές της Ρόδου.

Το γεγονός ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι απασχολούνται σε εταιρεία ιδιοκτησίας επίσης τούρκων υπηκόων, δεν διέθεταν τα αναγκαία έγγραφα κρίθηκε αμέσως ύποπτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Πληροφορίες ανέφεραν, άλλωστε, πως τα ίδια άτομα είχαν εντοπιστεί να πραγματοποιούν παρόμοιες εργασίες και σε άλλο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, κάτι που οδήγησε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στην απόφαση να τους θέσει υπό επιτήρηση.

Ο πάροχος, πάντως, επιβεβαίωσε ότι οι συλληφθέντες εκτελούσαν έργο συντήρησης για λογαριασμό του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας αλλά για υπόθεση που αφορά τη μη τήρηση των διαδικασιών ασφάλειας που προβλέπονται. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε αλλά νησιά.