Η φωτιά κατακαίει πυκνό δάσος και παρά τις ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών μαίνεται ανεξέλεγκτη - Το ξενοδοχείο Εlafos εκκενώθηκε με ασφάλεια και χωρίς να υπάρξει πανικός | CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Ρόδος: Εκκενώθηκαν τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Επείγουσα έκκληση σε όσους διαθέτουν μηχανήματα και υδροφόρες να σπεύσουν άμεσα  στις περιοχές Απόλλωνα – Λάερμα και Εμπωνα
Protagon Team

Την εκκένωση του χωριού Απόλλωνα στη Ρόδο, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους δεδομένου ότι ένα από τα μέτωπα της φωτιάς ήταν αρκετά κοντά στο χωριό.

Νωρίτερα, στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Ελαφος, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ο βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του νησιού.

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Με την αλλαγή της φοράς του ανέμου η φωτιά κατευθύνθηκε προς Εμπωνα και Προφήτη Ηλία. Με βαση την εικόνα που μεταδίδουν άνθρωποι που επιχειρούν στη φωτιά, το κύριο μέτωπο δεν μπορεί να ελεγχθεί καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Οι αρμόδιοι απευθύνουν έκκληση σε όσους διαθέτουν μηχανήματα και υδροφόρες να σπεύσουν άμεσα  στις περιοχές Απόλλωνα – Λάερμα και Έμπωνα.

Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη φωτιά της Ρόδου επιχειρούν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες και εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη μάχη ρίχτηκε και ένα ελικόπτερο Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας.