| REUTERS / CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Ρόμπερτ Κένεντι Τζ.: Ο Τραμπ μού ζήτησε να είμαι υποψήφιος αντιπρόεδρός του

«Είμαι εναντίον του Τραμπ και ο Μπάιντεν δεν μπορεί να κερδίσει...». Ενώ ο ανιψιός του θρυλικού RFK δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει την προεδρία, οι αναλυτές λένε ότι η εκστρατεία του μπορεί να διαταράξει σοβαρά τις πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν να παραμείνει στον Λευκό Οίκο
Protagon Team

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, διαβόητος συνωμοσιολόγος και ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου ότι απέρριψε την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του.

Ο ισχυρισμός ακολούθησε μια ανάρτηση ενός νέου ιστοτόπου, με την οποία μια επιτροπή πολιτικής δράσης υπέρ του Τραμπ, που ονομάζεται Make America Great Again Inc (Maga Inc), επιτέθηκε στον Κένεντι.

Κατηγορώντας τον 70χρονο Κένεντι ότι είναι «αριστερός ριζοσπάστης», γράφει ο Guardian, η βιτριολική ανάρτηση της ιστοσελίδας επιχείρησε να τονίσει τις «εξτρεμιστικά» φιλελεύθερες θέσεις του, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης φόρου εισοδήματος 70% και της δέσμευσης ότι θα υπέγραφε απαγόρευση της οπλοκατοχής.

Κάνοντας ένα δηκτικό λογοπαίγνιο με την αγάπη της διάσημης πολιτικής δυναστείας στα μεσαία αρχικά (όπως ο θείος του, Τζον Φ. Κένεντι, και ο πατέρας του, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι), ο ιστότοπος έβαλε τίτλο στην ανάρτηση «Radical F-ing Kennedy» (Εξτρεμιστής Γ-μένος Κένεντι).

Σε απάντηση, ο Κένεντι, ο οποίος έχει στο παρελθόν υιοθετήσει ακραίες θεωρίες συνωμοσίας για την Covid-19, αλλά και θέσεις ρατσισμού, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας, δημοσίευσε μια ανάρτηση με το δικό του ισχυρισμό στο X, πρώην Twitter: «Ο πρόεδρος Τραμπ με αποκαλεί υπεραριστερό ριζοσπάστη. Είμαι τόσο φιλελεύθερος, που οι απεσταλμένοι του μου ζήτησαν να γίνω αντιπρόεδρός του. Με σεβασμό αρνήθηκα την προσφορά», έγραψε.

«Είμαι εναντίον του Τραμπ και ο Μπάιντεν δεν μπορεί να κερδίσει. Κρίνοντας από την ανάρτηση στη νέα ιστοσελίδα του, φαίνεται ότι ο Τραμπ ξέρει ποιος πραγματικά μπορεί να τον νικήσει», συνέχισε.

Ενα e-mail από τη Maga Inc που στάλθηκε στους δημοσιογράφους αργότερα τη Δευτέρα, κατηγόρησε, όπως γράφει ο Guardian, τον Κένεντι για «αμυντική και συναισθηματική» απάντηση στην ιστοσελίδα, αλλά δεν απάντησε τον ισχυρισμό ότι είχε απορρίψει πρόταση για να γίνει ο αντιπρόεδρος του Τραμπ.

Ενώ ο Κένεντι, πρώην Δημοκρατικός, δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει την προεδρία, οι αναλυτές λένε ότι η εκστρατεία του, καθώς και η εκστρατεία άλλων ανεξάρτητων υποψηφίων, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Τον περασμένο μήνα ο Κένεντι ονόμασε τη Νικόλ Σάναχαν, δικηγόρο στον τομέα της τεχνολογίας και πλούσια φιλάνθρωπο, ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, παρουσιάζοντάς την σε μια συγκέντρωση στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας, την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η επιλογή του θεωρήθηκε ευρέως ως μια προσπάθεια να προσελκύσει νεότερους σε ηλικία ψηφοφόρους, που πιστεύει ότι δεν αντλούν καμία έμπνευση από τη ρεβάνς του Νοεμβρίου μεταξύ του 81 ετών Μπάιντεν και του 77 ετών Τραμπ. Μια δημοσκόπηση από την Quinnipiac, τον περασμένο Φεβρουάριο, έδειξε ότι ο Κένεντι θα μπορούσε να λάβει το 15% των ψήφων.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον Κένεντι αποκαλώντας τον «ο πιο ριζοσπαστικός αριστερός υποψήφιος στην κούρσα» με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του, Truth Social Network, την περασμένη εβδομάδα.

«Αν ήμουν Δημοκρατικός, θα ψήφιζα τον RFK Jr κάθε φορά έναντι του Μπάιντεν, γιατί ειλικρινά είναι περισσότερο σύμφωνος με τους Δημοκρατικούς», έγραψε ο Τραμπ. «Αυτός είναι ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος του απατεώνα Τζο Μπάιντεν, όχι εγώ».