Η αστυνομία του Λας Βέγκας ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών (των καμερών τους) ώστε να εντοπίσει τον (ή τη) δολοφόνο του ρεπόρτερ Τζεφ Τζέρμαν ο οποίος στην καζινούπολη των ΗΠΑ είχε σοβαρό δημοσιογραφικό παρελθόν όσον αφορά αποκαλύψεις σκανδάλων. Τον Τζέρμαν τον μαχαίρωσε έξω από το σπίτι του ένα άγνωστο άτομο το περασμένο Σάββατο. Υπάρχει μία μαρτυρία που επιμένει ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε καβγάς.
Κρίνοντας από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η τοπική αστυνομική υπηρεσία, ο φονιάς (ή η φόνισσα) είχε ντυθεί εκκεντρικά: τραβούσαν, βέβαια, την προσοχή το πορτοκαλί πουκάμισο και το χωριάτικο καπέλο που φορούσε, όμως «τύφλωναν» κατά κάποιον τρόπο τις διάφορες κάμερες ασφαλείας, έτσι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα χαρακτηριστικά προσώπου. Τα αμερικανικά Μέσα έγραψαν ότι οι αστυνομικοί εκτίμησαν πως το άτομο τριγύριζε στην περιοχή με σκοπό να τη «σκανάρει» προτού διαπράξει εγκλήματα.
Το θύμα του, ο 69χρονος Τζέρμαν, εργάστηκε περισσότερα από 30 χρόνια στο Λας Βέγκας ως ρεπόρτερ αποκαλυπτικών θεμάτων. Ο Γκουίντο Ολίμπιο της Corriere della Sera θεώρησε καλό να μεταφέρει την άποψη των συναδέλφων του Τζέρμαν για τον φόνο. Οι τοπικοί δημοσιογράφοι τού είπαν πως αποκλείεται να δέχθηκε απειλές. Ο Τζέρμαν δεν κουραζόταν ποτέ «να ερευνά τη μαύρη καρδιά της πόλης». Δαπάνησε τη ζωή του στη σχετική έρευνα και στο χτίσιμο εμπιστοσύνης με τις πηγές του, μέρος των οποίων ασφαλώς ανήκε στον υπόκοσμο.
Ο μακαρίτης είχε εργαστεί επί μία εικοσαετία στην εφημερίδα Las Vegas Sun και εν συνεχεία στο Μέσο Review Journal. Ασχολήθηκε με το οργανωμένο έγκλημα, φώτισε μικρές και μεγαλύτερες απάτες, επιχειρηματικά σκάνδαλα, καταχρήσεις, περιπτώσεις κακοδιοίκησης, κ.λπ. Εδωσε βάρος και σε μία πολύνεκρη σφαγή που προκάλεσε ένας μανιακός σε ξενοδοχείο. Μάλλον υπήρχαν πολλοί στην πόλη των καζίνων που δεν τον συμπαθούσαν.
«Ηταν κυνηγός ειδήσεων, ήξερε πράγματα για τον υπόκοσμο, για τους μαφιόζους που έστησαν και ξεζούμισαν την ‘‘πόλη της αμαρτίας’’». Ο Ολίμπιο σχολίασε ότι η τοπική μαφία, η αμερικανική, αναλύθηκε σε σχέση με το Λας Βέγκας από τον Τζέρμαν, ωστόσο στην περιοχή παίζει πια και τον ρόλο του «κουλέρ λοκάλ»: «Είναι θέαμα στο καλά οργανωμένο μουσείο για όσους θέλουν να πάρουν μια ιδέα. Η Μέκκα των μεγάλων τζογαδόρων κατέστη με την πάροδο του χρόνου τουριστικός προορισμός».
Η καλύτερη ατάκα του ιταλού συντάκτη γράφτηκε στο τέλος του κειμένου εις μνήμην του Τζέρμαν: «Στο Λας Βέγκας υπάρχει πάντα κάτι να κυνηγήσεις, εφ’ όσον θέλεις να το κάνεις». Τη σημασία αυτής της φράσης την ανέλυσε ο ίδιος αμέσως μετά: «Στα ανατολικά της πόλης υπάρχει η λίμνη Μιντ. Λόγω της ξηρασίας, τώρα έχει πέσει η στάθμη του νερού και έχουν αποκαλυφθεί ανθρώπινα λείψανα. Κάποια από αυτά τα οστά φέρουν σημάδια από σφαίρες». Ετσι είναι. «Ισως πεθάνεις στα χέρια του εκτελεστή, ίσως σε πετάξουν κατόπιν στην έρημο ή στη λίμνη, μπορεί όμως και να σε μαχαιρώσουν στην εξώπορτα του σπιτιού σου όπως συνέβη στον Τζεφ Τζέρμαν».