Η Ρένα Δούρου στην πόρτα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ρένα Δούρου: Ε όχι και κριτές Next Top Model στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ!

Βιτριολικό σχόλιο από την πρώην περιφερειάρχη στο Τwitter για τις φωνές που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πετάξει τα «παλιά, φθαρμένα υλικά» στην πορεία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Aκονίζουν τα μαχαίρια τους στην Κουμουνδούρου εν μέσω εσωκομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ και την Πέμπτη τον λόγο πήρε η Ρένα Δούρου για να τα… «ψάλλει» στις δημοσιογραφικές πένες -συμπεριλαμβανομένων αυτών στον φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο- που έχουν πιάσει δουλειά εν όψει της διαδικασίας μετασχηματισμού του κόμματος και του Συνεδρίου την ερχόμενη άνοιξη.

Στην αντίδρασή της για το κλίμα που διαμορφώνεται στον προσυνεδριακό διάλογο, η κυρία Δούρου έγινε και λίγο γλαφυρή διανθίζοντας το αυστηρό μήνυμά της προς τους πάσης φύσεως αναλυτές  με ολίγον από Next Top Model και… Γεωργία Βασιλειάδου (όσο οξύμωρο και αν αυτό ακούγεται).

«Είναι καιρός τώρα που διάφοροι δημοσιογράφοι εν όψει συνεδρίου, επιδίδονται στη συγγραφή άρθρων παρέμβασης ωσάν να είναι κριτές στο SYRIZA‘S NEXT TOP MODEL. Το θετικό είναι ότι κριτική επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοί, αλλά ο κόσμος που αγωνιστήκαμε μαζί», έγραψε στο βιτριολικό της σχόλιο στο Twitter η πρώην περιφερειάρχης (και θεωρούμενη ως αδικημένη στη μοιρασιά των κομματικών πόστων) για να κλείσει την ανάρτησή της με ένα  «Κάντε μας τη χάρη λοιπόν» και ένα  μικρό απόσπασμα από την ταινία «Η Θεία από το Σικάγο».

Η ανάρτηση Δούρου αποτελεί μία πρώτη μορφή απάντησης σε όσους καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει πίσω του, στο πλαίσιο της «αναγέννησης» του ΣΥΡΙΖΑ, τα λεγόμενα «βαρίδια του παρελθόντος», τα «φθαρμένα» στελέχη από την πρόσφατη  τριβή με την εξουσία, και να προχωρήσει με ανανεωμένο  (σε ηλικία και πρόσωπα) στελεχιακό δυναμικό.

Σε πρόσφατη άλλωστε συνέντευξή της και ερωτηθείσα αν έχουν δίκιο όσοι τη θεωρούν «εν δυνάμει δελφίνο» (με αφορμή τβη διαφοροποίησή της από τον Αλέξη Τσίπρα [εδώ] για το θέμα της εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση), είχε ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές της βολές:

«Όσοι επιδίδονται σε δελφινολογίες, είναι μακράν νυχτωμένοι. Δεν γνωρίζουν τη Δούρου αλλά δεν γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, με βαρωνείες, διαδόχους, κληρονόμους και οικογένειες που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την εξουσία. Εμείς είμαστε από διαφορετικό υλικό φτιαγμένοι. Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε εκείνους που δεν έχουν φωνή, την άλλη Ελλάδα που πασχίζει για το καλύτερο κάθε μέρα στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκοπούς υπηρετούν αυτού του είδους οι δήθεν αναλύσεις. Ένα πράγμα είναι πάντως σίγουρο: ότι δεν υπηρετούν ούτε την ενημέρωση ούτε την αλήθεια».