Ο Μαρκ Ταραμπέλα τον Δεκέμβριο του 2022 | GettyImages
Επικαιρότητα

Qatargate: Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα

Η βελγική αστυνομία τον συνέλαβε στην κατοικία του νότια της Λιέγης και αναμένεται να περάσει από ανάκριση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δωροδοκήθηκε με ποσό από 120.000 έως 140.000 ευρώ για να υποστηρίξει ως ευρωβουλευτής θέσεις οι οποίες ευνοούσαν το Κατάρ
Protagon Team

Στη σύλληψη του Μαρκ Ταραμπέλα προχώρησαν οι βελγικές Αρχές την Παρασκευή στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatargate, σύμφωνα με το Politico.

Ο βέλγος ευρωβουλευτής βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, στην εισαγγελία των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανάκρισή του συνεχίζεται και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να γίνει γνωστό αν θα οδηγηθεί στην φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Δημοσιεύματα του ιταλικού και του βελγικού Τύπου αναφέρουν ότι από την έρευνα φέρεται να προκύπτει ότι ο Ταραμπέλα δωροδοκήθηκε με ποσό από 120.000 έως 140.000 ευρώ για να υποστηρίξει ως ευρωβουλευτής θέσεις οι οποίες ευνοούσαν το Κατάρ.

Ο ευρωβουλευτής δεν έχει βουλευτική ασυλία από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ τρεις ακόμη ύποπτοι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή.