Η Εύα Καϊλή σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου | European Union/Intime
Επικαιρότητα

Qatargate: Για πρώτη φορά είδε την κόρη της η Καϊλή

Ενα μήνα σχεδόν μετά τη σύλληψή της, η ελληνίδα ευρωβουλευτής συνάντησε το 22 μηνών παίδι της την Παρασκευή, στη φυλακή όπου κρατείται, στις Βρυξέλλες
Protagon Team

Σχεδόν έναν μήνα μετά τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή συνάντησε το απόγευμα της Παρασκευής το παιδί της.

Επειτα από πιέσεις των δικηγόρων της αλλά και πολλών οργανισμών, οι βελγικές αρχές συναίνεσαν στο να επιτραπεί στην πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία είναι προφυλακισμένη για το σκάνδαλο Qatargate, να δει την 22 μηνών κόρη της.

Στις 17:20 ώρα Ελλάδας, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, πήγε στις φυλακές Χάρεν στις Βρυξέλλες, συνοδεύοντας την εγγονή του για την πρώτη συνάντησή της με τη μητέρα της από την ημέρα που αυτή συνελήφθη.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή με την εγγονή του, στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών – Corriere della Sera

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κυρίας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, οι βελγικές αρχές είχαν αρνηθεί έως τώρα να της επιτρέψουν να δει την κόρη της, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες όπως ότι δεν είχαν αρκετό προσωπικό λόγω των εορτών και λόγω απεργίας των σοφρωνιστικών υπαλλήλων.

Ομως, θεωρεί ότι ο πραγματικός λόγος ήταν ότι οι αρχές «χρησιμοποιούσαν» το παιδί ως μέσο πίεσης, για να την αναγκάσουν να τους δώσει πληροφορίες για το Qatargate.

Mετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν συλλογικότητες στο Βέλγιο και η Διεθνής Αμνηστία, οι Βέλγοι «φαίνεται πως πιέστηκαν και άλλαξαν ξαφνικά την απόφαση τους. Πέρασε από το μυαλό μου ότι πιέζουν την Καϊλή να ομολογήσει για αυτό δεν την άφηναν να δει το παιδί της», είπε ο ίδιος.