Η γκρεμισμένη γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας κοντά στο δέλτα του ποταμού Πηνειού | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επικαιρότητα

Πυροσβεστική: Σχεδόν 10.000 κλήσεις έχει δεχθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία

Στις 3.281 οι αντλήσεις υδάτων, 3.576 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. «Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν ισχυρές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», ανακοίνωσε το ΠΣ
Protagon Team

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 9.924 κλήσεις στην περιφέρεια της Θεσσαλίας από το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έως τις επτά το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 3.281 αντλήσεις υδάτων και 3.576 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, όπως ανακοινώθηκε, οι δυνάμεις της υπηρεσίας «παραμένουν ισχυρές» στις πληγείσες περιοχές και όπου απαιτείται τα εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών  του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής στους έχοντες ανάγκη.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», κατέληξε η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

«Εξακολουθούμε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ακραίο φαινόμενο της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία να είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία όσο και το ΓΕΕΘΑ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού στην πρώτη γραμμή της μάχης στην πιο ακραία εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη χώρα μας», τόνισε αργότερα από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Σε ό,τι αφορά την λίμνη Κάρλα, επεσήμανε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού, ενώ παράλληλα επιτηρούμε με drones όλες τις παραλίμνιες περιοχές και βρίσκονται εκεί ομάδες του Πυροσβετικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας».

«Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας όποτε και αν μας ζητηθεί μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.