Καμένες εκτάσεις στο χωριό Λαυκί Κέρκυρας, 26 Ιουλίου 2023 | Thomas Giotopoulos / SOOC
Επικαιρότητα

Πυροσβεστική: Πάνω από 40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πού υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τρίτη
Protagon Team

Το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 18:00 της 13ης Αυγούστου έως ώρα 18:00 της 14ης Αυγούστου 2023, εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Πυροσβεστική.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη θέση «Φασούλι» του δήμου Οπουντίων Φθιώτιδας, έγινε γνωστό πως επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Οπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Πού υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τρίτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε για τον Δεκαπνεταύγουστο η Πολιτική Προστασία «υψηλός κίνδυνος» (επιπέδου 3) υπάρχερι σε: