Εικόνα από τη φωτιά στην Ηλεία το Σάββατο | Patrisnews.gr
Επικαιρότητα

Πύργος: Σε ύφεση οι τρεις πυρκαγιές – συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα από τα μέτωπα της Ηλείας το πρωί της Κυριακής. Ο ύποπτος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου - Πεύκες
Protagon Team

Καλή εικόνα παρουσίαζαν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Φαναράς, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας συνελήφθη στην Ηλεία, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν 65χρονο άνδρα, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

Μετά την σύλληψη του άνδρα οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Η εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του 65χρονου που είχε προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση στις Μουριές Πύργου. Ο 65χρονος θα απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.

Ο άνδρας είχε εντοπιστεί κοντά στο χωριό Μουριές, και ενώ είχαν ήδη ξεσπάσει τέσσερα μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία, με απόσταση λίγων λεπτών μεταξύ τους.