| In Time News / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Επικαιρότητα

Πυρά κατά Κασσελάκη και από την Κασιμάτη: «Οχι» στη χρήση της υπογραφής της από την ΚΟ

Η βουλευτής φέρεται να «απαγόρευσε» στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί την υπογραφή της σε προτάσεις νόμου του κόμματος, εάν δεν έχει δώσει την έγγραφη άδειά της. Προηγήθηκε σειρά αντιδράσεων και από άλλα στελέχη μετά το αίτημα του προέδρου για κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Protagon Team

Σε μια κίνηση που περιγράφεται ως κίνηση αμφισβήτησης των επιλογών της ηγεσίας προέβη τη Δευτέρα η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, στη σκιά των συνεχιζόμενων αναταράξεων στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η βουλευτής απέστειλε επιστολή προς το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιτρέπει τη χρήση της υπογραφής της σε προτάσεις νόμων του κόμματος αν δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση και έγγραφη συναίνεση των βουλευτών επί αυτών. «Δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου», φέρεται να επισημαίνει χαρακτηριστικά η κυρία Κασιμάτη.

Επιπλέον, αναφορικά με την εξουσιοδότηση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, που δόθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο για την επανακατάθεση της συμφωνίας για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας του 2018, η βουλευτής φέρεται να γνωστοποιεί στην επιστολή της πως διαφωνεί τόσο «με τον κοινοβουλευτικό τύπο», όσο και με «τον χρονισμό» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Κατά το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου η ίδια δήλωσε «ότι θα επακολουθήσει και νέα επιστολή της, αφού επέλεξε στην παρούσα φάση να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος».

Μία ημέρα νωρίτερα, η ηλεκτρονική έκδοση της «ΑΥΓΗΣ» έγραφε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας», επικαλούμενη δηλώσεις του κ. Κασσελάκη στην ΚΕ.

Από το ρεπορτάζ της κομματικής εφημερίδας με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Καταθέτει προτάσεις για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, ακρίβεια και ανασυγκρότηση κράτους». Φαίνεται πως πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία που προκαλεί αντιδράσεις

Η κίνηση της κυρίας Κασιμάτη, εφόσον επιβεβαιωθεί, μοιάζει να προστίθεται σε σειρά επεισοδίων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή την υπονόμευση του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται, ενδεικτικά, η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα περί κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, η οποία προσέκρουσε σε αντιδράσεις από διάφορα στελέχη, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία έφτασε στο σημείο να «διορθώσει» τον αρχηγό της Κουμουνδούρου.

Το ζήτημα της πειθαρχίας προκάλεσε τη διαφοροποίηση και άλλων στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Πολάκης, εκ των στενών συμμάχων του κ. Κασσελάκη (μέχρι πρότινος;). Ο τελευταίος αναγκάστηκε να προβεί σε νέα, έντονη παρέμβαση, προκειμένου να επαναλάβει τη θέση του για το ίδιο θέμα.