Ανοίγουν και πάλι για τους πιστούς οι εκκλησίες | Intime
Επικαιρότητα

Πώς θα μπαίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες από την Κυριακή

Μέχρι 50 άτομα θα βρίσκονται στις μεγάλες εκκλησίες, θα υπάρχει σύστημα αναμονής πιστών, θα τελούνται περισσότερες από μία Θείες Λειτουργίες, γίνεται σύσταση για μάσκα σε όλους, ενώ στις ευπαθείς ομάδες προτείνεται να μην βγουν από το σπίτι. Κανονικά και η μετάληψη
Protagon Team

Η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων), με τη συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων θα επιτρέπεται υπό όρους, από την Κυριακή.

Πέρα από όσα θα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (εδώ), η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε την Τρίτη διευκρινιστική Εγκύκλιο-Σημείωμα προς τους μητροπολίτες, για τον καθορισμό των συγκεκριμένων μέτρων, όπως έχουν ορισθεί από τους αρμόδιους φορείς.

«Μιλήσαμε για την ασφάλεια της υγείας των ανθρώπων και δεχτήκαμε τα μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΔΙΣ.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Κυριακή, είπε ότι στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, ενώ απαραίτητη είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μ., με μέγιστο αριθμό πιστών τα 50 άτομα.

Επίσης, όπως τόνισε ο ίδιος, το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια.

Πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες