Οι online εφαρμογές πήραν... φωτιά τις ημέρες της καραντίνας | Shutterstock
Επικαιρότητα

Πώς ο κορονοϊός επηρέασε τις εφαρμογές γνωριμιών

Ισως ακόμη και όσοι δεν ασχολούνταν με εφαρμογές για online γνωριμίες, στη φάση της καραντίνας να άνοιξαν ένα προφίλ για να περνάει η ώρα. Σε κάθε περίπτωση η «κίνηση» αυξήθηκε. Αυτό όμως δεν έφερε κέρδη στους ιδιοκτήτες
Protagon Team

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή γνωριμιών Tinder, όπως λέει στο BBC News ο ιδιοκτήτης Ελι Σίντμαν. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πρόκειται για αλλαγές που είχε στο μυαλό του να εφαρμόσει στο μέλλον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών.

Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού και η επιβολή του lockdown είχαν θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες για τις διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών.

Σύμφωνα με τον Ελι, η ζήτηση αυξήθηκε και ο αριθμός των χρηστών των εφαρμογών γνωριμιών εκτινάχθηκε στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 29 Μαρτίου, στο αποκορύφωμα του lockdown, το Tinder είχε τρία δισεκατομμύρια σελιδοπροβολές, κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, το lockdown, ο κατ’ οίκον περιορισμός και η αναστολή συμβάσεων για πολλούς επαγγελματίες, είχαν ως αποτέλεσμα οι χρήστες να διαθέτουν λιγότερα χρήματα για τις εν λόγω υπηρεσίες, κάτι που χαρακτηρίστηκε αρνητικό από την εταιρεία.

«Μπορεί να είμαστε μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά στηριζόμαστε στις συνδρομές για τα έσοδά μας», επισήμανε ο Σίντμαν. «Οι αριθμοί της ανεργίας στις ΗΠΑ είναι τρομακτικοί. Ανησυχώ για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού στις κοινωνίες μας και στο πόσο θα επηρεάσει τα μέλη μας».

Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν δύο με τρία οικονομικά τρίμηνα για μια πλήρη εικόνα των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού στις εφαρμογές γνωριμιών σύμφωνα με τον επικεφαλής του Tinder.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στις πλατφόρμες γνωριμιών είναι κατά πόσο θα παραμείνει δημοφιλής η χρήση της βιντεοκλήσης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια του lockdown πλατφόρμες όπως το eHarmony, OKCupid και το Match κατέγραψαν αύξηση των γνωριμιών μέσω βιντεοκλήσης.

Το Tinder πάντως, από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα γνωριμιών με βιντεοκλήση.Θα είναι και αυτή δωρεάν και θα ελέγχεται από μια ομάδα διαχειριστών, που θα παρακολουθούν το περιεχόμενο προκειμένου να αφαιρείται καθετί κακόβουλο, «αρρωστημένο», προσβλητικό. Για τα ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης θα είναι υποχρεωτική η συναίνεση και των δύο πλευρών.