Παρά τα μόλις 32 χρόνια της ηλικίας της, η Γκόμεζ έχει σχεδόν τρεις δεκαετίες καριέρας στο ενεργητικό της | Shutterstock/DFree
Επικαιρότητα

Πώς η Σελένα Γκόμεζ έγινε στα 32 της μια δισεκατομμυριούχος

Η δημοφιλής τραγουδίστρια και ηθοποιός συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των πλουσιότερων διασημοτήτων του Bloomberg, όχι όμως τόσο λόγω της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας, όσο λόγω της επιχειρηματικής της
Protagon Team

Η Σελένα Γκόμεζ ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-σταρ σε σειρά του καναλιού Disney. Αργότερα ασχολήθηκε με επιτυχία με το τραγούδι, ενώ συνέχισε ως ηθοποιός σε ενήλικους ρόλους – με κορυφαίο εκείνον στη βραβευμένη κωμική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου, «Only Murders In The Building», στο πλευρό του Στιβ Μάρτιν και του Μάτριν Σορτ.

Ο πιο πρόσφατος ρόλος της, όμως, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του BBC, είναι αυτός της… δισεκατομμυριούχου. Η 32χρονη σταρ έχει συγκεντρώσει μια περιουσία αξίας 1,3 δισ. δολαρίων (1,17 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τον ιστότοπο του Bloomberg, το οποίο πρόσθεσε τη Γκόμεζ στη λίστα δισεκατομμυριούχων του την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όμως, η περιουσία της δεν προέρχεται από τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, αλλά πρωτίστως από την εταιρεία μακιγιάζ της Rare Beauty, την οποία ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια – και στην οποία διατηρεί μερίδιο αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (900 εκατ. ευρώ), όπως εκτιμά η δημοσίευση.

Η επιτυχία της φίρμας της την έχει κάνει μία από τις «νεότερες αυτοδημιούργητες» εύπορες επώνυμες της λίστας, μαζί με τις συναδέλφους της, Τέιλορ Σουίφτ και Ριάνα. Η Rare Beauty, γνωστή για το υγρό ρουζ και κραγιόν της, που είχαν μεγάλη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να έκανε καθαρές πωλήσεις 400 εκατομμυρίων δολαρίων (360,6 εκατ. ευρώ) τους 12 μήνες έως τον φετινό Φεβρουάριο.

Η Γκόμεζ έχει επίσης εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες όπως η Louis Vuitton, η Coach και η Puma, σύμφωνα με το Bloomberg. Παράλληλα, η καλλιτέχνις κερδίζει «τουλάχιστον» 6 εκατομμύρια δολάρια (5,4 εκατ. ευρώ) ανά σεζόν για την παρουσία της στη βραβευμένη με Εμμυ τηλεοπτική σειρά – τα επεισόδια της τέταρτης σεζόν της οποίας προβάλλονται αυτές τις ημέρες από το κανάλι Hulu, και η οποία ανανεώθηκε για άλλη μία σεζόν.

Παρά την μεγάλη επιτυχία της στην οθόνη και τη μουσική –που περιλαμβάνει πολλές υποψηφιότητες για τηλεοπτικά βραβεία Εμμυ και μουσικά βραβεία Γκράμι– αυτά τα επιτεύγματα της αποφέρουν ένα σχετικά μικρό κλάσμα του πλούτου της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Γκόμεζ, γεννημένη στο Τέξας, έχει περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες στη δημοσιότητα, όπου η επιτυχία της έχει επιφέρει τον λεπτομερή έλεγχο των δραστηριοτήτων της στη μόδα και των προβλημάτων υγείας της –με αποκορύφωμα τις διαγνώσεις της για διπολική διαταραχή και για τη νόσο του Λύκου– από το κοινό.

Παράλληλα, έχει γράψει για το ταξίδι της οικογένειάς της στις ΗΠΑ από το Μεξικό, ξεκινώντας από τη θεία της που ήρθε στη χώρα «κρυμμένη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού» και τις ακόλουθες ηχογραφήσεις της τραγουδιών στα ισπανικά. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός έγινε η γυναίκα με τους περισσότερους ακολούθους στον κόσμο στο Instagram πέρυσι.

Μετρά περισσότερους από 424 εκατομμύρια θαυμαστές στην πλατφόρμα, μπροστά από τη Σουίφτ και την Κάιλι Τζένερ – μια αμφίβολη διάκριση για μια σταρ που έχει συζητήσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πλατφόρμας στην ψυχική της υγεία, και κατά καιρούς έχει διαγράψει τους λογαριασμούς της. Την περασμένη εβδομάδα, ο λογαριασμός στην πλατφόρμα παρέμεινε ανενεργός, καθώς η είδηση για την είσοδό της στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων γινόταν γνωστή.

Σε συνέντευξή της στο BBC προ δεκαετίας, η Γκόμεζ είχε συζητήσει τη μεγάλη διάρκεια της καριέρας της, σε σχέση με το νεαρό της ηλικίας της. «Είναι περίεργο που έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες – άραγε είμαι πολύ μεγάλη;», αστειεύτηκε, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερα πράγματα που ήθελε να πετύχει. «Μερικές φορές νομίζω ότι ακόμα δεν έχω ξεκινήσει», συμπλήρωσε.