Η φωτογραφία που ανάρτησε ο 27χρονος πολωνός ποδηλάτης, μετά το 26ο στάδιο, στο Instagram | Instagram
Επικαιρότητα

Πώς είναι πραγματικά τα πόδια ενός ποδηλάτη που κάνει τον γύρο της Γαλλίας

Ο 27χρονος πολωνός Πάουελ Πολάνσκι αγωνίζεται στο φετινό Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Στο 16ο στάδιο -από τα 20- ανάρτησε μία φωτογραφία με τα «κουρασμένα» πόδια του...
Protagon Team

Εχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ποδηλάτες – υπερήρωες. Κάτω από πολύχρωμα κολλάν, πίσω από μαύρα γυαλιά, εξοπλισμένους με όλα τα γκατζετάκια που μετράνε χρόνο, παλμούς και χιλιόμετρα ανεβοκατεβαίνουν βουνά σαν να πετάνε στα σύννεφα. Αθάνατοι και άφθαρτοι «νίντζα».

Ο 27χρονος ποδηλάτης αποκάλυψε σε μία φωτογραφία την αλήθεια του σκληρού σπορ: ηλιοκαμένο δέρμα και πρησμένες φλέβες, έτοιμες να σπάσουν…

Ο Πολάνσκι στον Γύρο της Γαλλίας

«Η ποσότητα αίματος που διοχετεύεται, φυσιολογικά, στα πόδια μας είναι πέντε λίτρα το λεπτό», εξήγησε μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βιοϊατρικών Επιστημών του Κουίνσλαντ, Μπράντλεϊ Λαουνικόνις. «Ενας αθλητής, στο μέγιστο της άσκησής του, μπορεί να δέχεται 20 λίτρα ανά λεπτό στα πόδια του. Αλλά σε έναν από τους κορυφαίους ποδηλάτες η ποσότητα είναι διπλάσια: 40 λίτρα το λεπτό!».

Ο Πολάνσκι είναι μέλος της γερμανικής ποδηλατικής ομάδας Bora-Hansgrohe. Οταν ανέβασε τη φωτογραφία, στο 16ο στάδιο του φετινού γύρου βρισκόταν στην 66η θέση.