(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Προβάδισμα 10,3 μονάδων υπέρ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της RASS

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές ενώ εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατάσταση της οικονομίας μετά το τέλος του μνημονίου
Protagon Team

Η ΝΔ προηγείται με περισσότερες από 10 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και πάνω από 50 μονάδες στην παράσταση νίκης, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση, η οποία αποτυπώνει και την απαισιοδοξία των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας μετά το μνημόνιο.

Στην έρευνα της RASS που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Action 24, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 29,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9,7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,8%.

Κάτω από το όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης η συγκεντρώνει 70% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 18,2%.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός (34,4% έναντι 23,7%). Προηγείται ακόμη και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 38,7% ενώ ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6%

Οι πολίτες δεν θέλουν στη πλειοψηφία τους πρόωρες εκλογές: Με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών συμφωνεί το 44% ενώ το 52,8% διαφωνεί.

Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα.

Συνολικά, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά τον Αύγουστο, το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% δηλώνει ότι θα χειροτερεύσει.

Διχασμένο είναι το κοινό για το αν η συγκυρία για τη λύση του Μακεδονικού είναι κατάλληλη. Το 48,3% κρίνει ότι είναι θετική, το 43,9% διαφωνεί.