Ευχαριστημένη προφανώς η Ανγκελα Μέρκελ... | REUTERS/Thilo Schmuelgen
Επικαιρότητα

Προβάδισμα 10% για το CDU της Μέρκελ έναντι του SPD του Σουλτς

Τέσσερις μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία οι χριστιανοδημοκράτες (και το αδελφό κόμμα των χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας) σημειώνουν την μεγαλύτερη διαφορά έναντι των σοσιαλδημοκρατών, σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild am Sonntag
Protagon Team

Ο δρόμος προς τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία έχει ακόμα τέσσερις μήνες (24 Σεπτεμβρίου) και το κλίμα –δημοσκοπικά- έχει σκαμπανεβάσματα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Ανγκελας Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Η Ενωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) [και το αδελφό βαυαρικό κόμμα της Ενωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU)] προηγούνται πλέον του βασικού τους αντιπάλου, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες.

Η εφημερίδα σημειώνει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, ότι αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς χρίστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο.

Στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Το Die Linke (Η Αριστερά) διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.