«Αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας», σύμφωνα με το Μαξίμου | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό μηχανισμό μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ έχει ως στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία
Protagon Team

Νέα ευρωπαϊκή παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ενεργειακό αναμένεται ενόψει του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ την Τρίτη, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Κεντρική ιδέα της πρότασης του Πρωθυπουργού, σημείωσαν οι ίδιες πηγές τη Δευτέρα, είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης, με στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Αναλυτικά, τα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν τα εξής σε σχέση με τις θέσεις της Αθήνας για τις πρωτοβουλίες που απαιτείται να ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης:

«Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

Σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.

Κεντρική ιδέα της πρότασης του Πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης.

Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».