Ο φερόμενος ως δράστης την Παρασκευή κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή | ΕΡΑ Ζακύνθου
Επικαιρότητα

Προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του ο 26χρονος στη Ζάκυνθο

Εγινε δεκτός σε συνθήματα συμπαράστασης - Αποδέκτης καταγγελιών για την οικογένεια είχε γίνει από το 2009 το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Protagon Team

Μια υπόθεση οικογενειακής κακοποίησης που φαίνεται να ήταν σε γνώση των Αρχών είναι -μετά από τη Λέρο- αυτή της Ζακύνθου, όπου ένας 26χρονος φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του πατέρα του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στον ανακριτή για να απολογηθεί σχετικά με τον θάνατο του 70χρονου πατέρα του. Είχε ομολογήσει ότι το κίνητρό του ήταν η κακοποίηση που υφίστατο ο ίδιος και τα ετεροθαλή μικρότερα αδέλφια του από τον πατέρα τους.

Αργά το απόγευμα, ο 26χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η απολογία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και κράτησε για περίπου έξι ώρες.

Πριν απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου,  προηγήθηκε η εξέταση της ετεροθαλούς αδελφής του και ενός ακόμη άνδρα ο οποίος είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Κατά την άφιξη του στο Δικαστήριο πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε εκφράζοντας συναισθήματα συμπαράστασης και στήριξης προς το νεαρό φερόμενο ως δράστη. Μεταξύ αυτών ήταν τα αδέρφια του 26χρονου αλλά και συγγενείς και φίλοι.

Καταγγελίες στο «Χαμόγελο»

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», στην οποία αναφέρεται ότι ο σύλλογος είχε ενημερώσει τρεις φορές την Εισαγγελία Ανηλίκων, για δύο ανήλικα παιδιά που δέχονταν σωματική κακοποίηση και παραμέληση.

Το «Χαμόγελο» ενημερώθηκε για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην εθνική τηλεφωνική γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 για την έντονη σωματική κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών και 6 μηνών τότε) καθώς και για την παραμέλησή τους.

Αμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση, ωστόσο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία.

Το «Χαμόγελο» ενημερώνει ότι «δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές αρχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες».