Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μιχαλολιάκος σε φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση της εγκληματικής οργανωσης «Χρυσή Αυγή» | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη και αθωωτική απόφαση για υποκίνηση ρατσιστικής βίας

Η υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αφορούσε τοποθετήσεις τους στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά μειονοτικών βουλευτών, τους οποίους είχαν αποκαλέσει «πράκτορες της Τουρκίας»
Protagon Team

Αθώοι κρίθηκαν για την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικής βίας, οι τρεις καταδικασμένοι ως μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η υπόθεση αφορούσε τοποθετήσεις τους στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά μειονοτικών βουλευτών, τους οποίους είχαν αποκαλέσει «πράκτορες της Τουρκίας».

Η αθωωτική απόφαση από το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο – η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Ηλία Κασιδιάρη-  ελήφθη κατόπιν ανάλογης εισαγγελικής πρότασης, σύμφωνα με την οποία ακόμη και αν ειπώθηκε η επίμαχη φράση περί “πρακτόρων” και “τουρκικής συνείδησης”, δεν εμπίπτει στον ρατσιστικό λόγο, καθώς δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία.

Η εισαγγελέας είπε πως οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στην Επιτροπή της Βουλής, μέλος της οποίας ήταν ο Κασιδιάρης, στην οποία κατά την κατηγορία ακούστηκαν από τον Κασιδιάρη οι επίμαχες φράσεις και έτσι ζήτησε απευθείας την απαλλαγή τους.

«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για τούρκους πράκτορες δεν ισχύουν. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μού είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», αντέτεινε στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είπε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ αντίστοιχο ισχυρισμό προέβαλε και η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε δηλώσεις της, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση που της έγινε,  η συνήγορος του  Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία του κόμματός του, με εκείνα των Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή/και Νίκου Νικολόπουλου.

Ενημέρωσε επίσης, ότι το κόμμα του εντολέα της έχει προσφύγει στον Αρειο Πάγο κατά του κόμματος «Ελληνες» που επίσης έχει προσφύγει κατά του «Εθνικού Κόμματος Ελληνες»  που έχει ιδρύσει ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μιχάκης πρόεδρος του κόμματος «Ελληνες», που έχει επίσης υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση συμμετοχής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, κατέθεσε προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατά του «Εθνικού Κόμματος Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία ζητεί να του απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας «Ελληνες».

Παράλληλα, ζητεί να αφαιρεθεί η επωνυμία «Έλληνες» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου άλλου έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.