| Δελτίο Τύπου/POOL / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
Επικαιρότητα

Προμήνυμα για τις βάσεις εισαγωγής: «Απαιτητικά» τα Αρχαία Ελληνικά, «βατά» τα Μαθηματικά

Σε κείμενα του Πλάτωνα και του Ξενοφώντα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των λεγόμενων Ανθρωπιστικών Σπουδών, πιο εύκολα από πέρυσι, αλλά πάντα για «καλά προετοιμασμένους» τα θέματα των Μαθηματικών
Protagon Team

Για «καλά προετοιμασμένους», όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί κύκλοι, ήταν τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ την Τετάρτη. Βέβαια, οι πανελλαδικές εξετάσεις πάντα απαιτούσαν «καλή προετοιμασία». Μάλιστα παρατηρητές χαρακτήρισαν πιο βατά από πέρυσι τα θέματα των Μαθηματικών, ενώ αντίθετα πιο απαιτητικά και προερχόμενα από νέα ύλη ήταν τα Αρχαία.

Τα θέματα των Μαθηματικών (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) ήταν τα εξής:

Μαθηματικά με το παλαιό σύστημα

Μαθηματικά με το νέο σύστημα

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) ήταν τα ακόλουθα:

Αρχαία Ελληνικά με το παλαιό σύστημα

Αρχαία Ελληνικά με το νέο σύστημα

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 19/6, με τη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και την Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Την επόμενη εβδομάδα, η διαδικασία θα συνεχιστεί με τη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 την Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).