Εξετάσεις κορονοϊού σε τουρίστες που εισέρχονται στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, από τις ομάδες του ΕΟΔΥ | Intime
Επικαιρότητα

Προμαχώνας: Πωλούν έναντι 40 ευρώ πλαστά διαβατήρια κορονοϊού!

Πρόκειται για ιατρικά έγγραφα που θα επιτρέπουν την είσοδο στην Ελλάδα σε πολίτες από άλλες χώρες. Ως εκ τούτου, αναμένεται να γίνονται δεκτές μόνο βεβαιώσεις από συγκεκριμένα εργαστήρια
Protagon Team

Πιστοποιητικά που δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό και είναι αρνητικό πωλούνται έναντι 40 ευρώ στα σύνορα του Προμαχώνα, προκειμένου τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια, να εισέρχονται στην Ελλάδα δίχως τις απαραίτητες εξετάσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση αποφάσισε από την προσεχή Τετάρτη ότι θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν παρατηρηθούν πολλά εισαγόμενα κρούσματα, να κλείσει ο Προμαχώνας για κάποιες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Mega.

Πάντως, το μέτρο τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη τα μεσάνυχτα, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ απαγορεύεται χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού η χερσαία είσοδος στη χώρα από ξένους επισκέπτες στον Προμαχώνα, όχι όμως στους έλληνες πολίτες.

Μεταξύ άλλων και η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα: