Προφυλακίστηκαν και οι έξι συλληφθέντες της «Σύμπραξης Εκδίκησης» που κατηγορούνται για σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών.
Ανάμεσα στις υποθέσεις που φέρονται να είναι υπόλογοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Στους συλληφθέντες έχουν αποδοθεί από την Εισαγγελία έξι βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πέντε πλημμεληματικού βαθμού, που αφορούν δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σε βάρος των 10 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κρατούμενοι φυλακών, ασκήθηκε ποινική δίωξη που κατά περίπτωση αφορά τα εξής αδικήματα κακουργηματικού βαθμού:
Διεύθυνση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
Τρομοκρατική πράξη απόπειρας ανθρωποκτονίας
Τρομοκρατική πράξη έκρηξης κατ΄εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα
Τρομοκρατική πράξη κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών
Τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής και Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.
Επίση η δίωξη αφορά και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.
Φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας 36χρονος έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού, γνωστός αντιεξουσιαστής με ποινικό παρελθόν. Είχε καταδικαστεί το 2015 και 2016 για ληστείες. Στη συνέχεια είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους της άδειας που του χορηγήθηκε, συνελήφθη με όπλα στα χέρια του και ξαναμπήκε στη φυλακή,
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αντιτρομοκρατική, ο 36χρονος μαζί με ποινικούς φέρεται να σχεδίαζε μέσα από τη φυλακή τις τρομοκρατικές ενέργειες και στη συνέχεια να έδινε εντολές σε άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για την εκτέλεση αυτών των πράξεων.
Ανάμεσα στα έξι άτομα, είναι μία γυναίκα η οποία φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί στην ειδικότητα, ο ένας κάτοικος Νέας Σμύρνης και ο άλλος Παλλήνης, οι οποίοι υπηρετούσαν.
Ο ένας είχε μακρά αναρρωτική άδεια, ο άλλος είχε ζητήσει να παραιτηθεί, ωστόσο μέχρι και τη σύλληψή τους ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί.