Την κλήτευση του βουλευτή και πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στην Προανακριτική που διερευνά τους χειρισμούς του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτηρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis (και όχι μόνο) αποφάσισε η πλειοψηφία της Επιτροπής, στον απόηχο των όσων κατέθεσε την Τετάρτη, κατά την εξέτασή του, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.
Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας και επεισοδιακής συνεδρίασης της Επιτροπής (εδώ), ο κ. Μιωνής φέρεται να προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, κάνοντας λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, για συνάντησή του στο Mέγαρο Μαξίμου, τον Μάρτιο του 2016, όχι μόνο με τον τότε αν. υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και με τον τότε υπουργό Επικρατείας κ. Παππά.
Αφορμή για τη συνάντηση εκείνη ήταν, όπως ειπώθηκε, δικαστική διαμάχη του επιχειρηματία με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, όπου ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται να κάνει λόγο για την ανάγκη, εκτός των άλλων, να καταβάλει ο κ. Μιωνής χρηματικό ποσό ως μέρος συμφωνίας για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δύο. Υπενθυμίζεται ότι η προαναφερθείσα διαμάχη είχε ως αιτία δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Στο σημερινό αίτημα της πλειοψηφίας για κλήτευση του κ. Παππά, αντέδρασε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι του οποίου αντέτειναν να κληθούν ως μάρτυρες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο κ. Φιλιππάκης και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Αίτημα το οποίο απερρίφθη.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ωστόσο, με επιστολή της (εδώ) γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει, διατυπώνοντας αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της. Η Επιτροπή την κλήτευσε εκ νέου για την ερχόμενη Πέμπτη