311
Σύριγγες με το εμβόλιο της Moderna για τον κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Arnd Wiegmann

ΠΟΥ: Ισως ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 17:21
Σύριγγες με το εμβόλιο της Moderna για τον κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου)
| REUTERS/Arnd Wiegmann

ΠΟΥ: Ισως ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 17:21

Ηρθε η ώρα οι χώρες να ξεκινήσουν τον διάλογο για την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην Ευρώπη, η οποία έχει πληγεί σοβαρά, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρομπ Μπάτλερ, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μία τέτοια κίνηση, σχολιάζει ο ίδιος, θα μπορούσε, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις, να μειώσει το επιδημικό κύμα, και είναι κάτι που αξίζει να εξεταστεί από τις χώρες, υπό το πρίσμα της αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η Ευρώπη βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς καταγράφει το 60% των παγκόσμιων κρουσμάτων και θανάτων την τελευταία εβδομάδα.

Σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο έχει εμβολιαστεί συνολικά το 57% του πληθυσμού, σε σύγκριση με το 68% του γενικού πληθυσμού στη Βρετανία, γράφει η Telegraph. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό φτάνει στο 67%, ενώ στην Ελλάδα είναι στο 63%.

Ωστόσο, ο Μπάτλερ αναγνώρισε ότι υπάρχουν παραδείγματα από την Ιστορία, τα οποία δείχνουν ότι τέτοιου τύπου εντολές, έχουν γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς χάνεται η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς το κράτος.

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε Αυστραλία, Βρετανία, Ευρώπη, ΕΕ, ΗΠΑ και Ασία στις 24 Νοεμβρίου 2021

 

Την ίδια άποψη εξέφρασαν μιλώντας στην Telegraph και άλλοι ειδικοί.

«Τα υποχρεωτικά εμβόλια θα έκαναν πολλούς ανθρώπους να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερες δημόσιες αντιδράσεις», υποστηρίζει ο Αντονι Κοστέλο, πρώην διευθυντής του ΠΟΥ και καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.

Μπάτλερ και Κοστέλο, υποστηρίζουν ότι σε αυτή τη φάση είναι καλύτερο να ληφθούν άλλου είδους προληπτικά μέτρα, όπως είναι η εργασία από το σπίτι και ο καλής ποιότητας εξαερισμός στους χώρους εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης, όπου από τον Φεβρουάριο θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό. Υποχρεωτικός είναι ήδη σε Ινδονησία, Μικρονησία και Τουρκμενιστάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...