Αριστερά ο Μάικλ Μόσλεϊ περπατώντας στο Πέδι πριν εξαφανιστεί και δεξιά το λιμάνι της Σύμης | CreativeProtagon / Shutterstock
Επικαιρότητα

Πού είναι ο δρ. Μόσλεϊ; Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σύμη

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα σημεία γύρω από το Πέδι όπου οι κάμερες εστιατορίων κατέγραψαν για τελευταία φορά τον παρουσιαστή του BBC το μεσημέρι της Τετάρτης
Protagon Team

Σχεδόν εβδομήντα δύο ώρες. Τόσες έχουν περάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο διάσημος παρουσιαστής του BBC, δρ Μάικλ Μόσλεϊ, αποφάσισε να αποχωριστεί τη γυναίκα του και τους φίλους του και να περπατήσει πεζός από την παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης.

Την Πέμπτη δηλώθηκε η εξαφάνισή του και η πρώτη σκέψη όλων πήγε στο μονοπάτι που συνδέει την παραλία με το χωριό Πέδι. Και ενώ για σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο όλες οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, όλα άλλαξαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Φωτογραφίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε περάσει επιτυχώς το συγκεκριμένο επικίνδυνο μονοπάτι και είχε φτάσει στο Πέδι το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα ίχνη του χάθηκαν στη συνέχεια και οι έρευνες επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ο Μόσλεϊ περπατώντας με την ομπρέλα του το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πέδι

Το λογικό σενάριο θα ήταν ο Μόσλεϊ να επέστρεφε στη Χώρα του νησιού και στο σπίτι του αφού είχε ήδη περπατήσει αρκετά με τη θερμοκρασία να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Οι Αρχές, που εξετάζουν όλα τα σενάρια, ελέγχουν εξονυχιστικά τις κάμερες στη Χώρα, ωστόσο θεωρείται απίθανο να έφτασε εκεί.

Αλλα σενάρια ανέφεραν ότι ο παρουσιαστής κινήθηκε προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από τη Χώρα.

Ο Μόσλεϊ έφτασε περπατώντας στο Πέδι. Και έκτοτε η τύχη του αγνοείται…

«Αντί να ακολουθήσει το δρόμο προς το Γιαλό (σ.σ. το λιμάνι της Σύμης) όπου είναι και το σπίτι που τον φιλοξενεί, προτίμησε να πάει περιμετρικά του λιμανιού, εδώ στο Πέδι χωρίς να γνωρίζουμε τι προορισμό μπορεί να είχε βάλει στο μυαλό του, αυτός ο άνθρωπος. Είτε πήγε προς την Αγία Μαρίνα που είναι πολύ δύσβατο μονοπάτι και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν πάνω από 46 βαθμούς Κελσίου εκείνη την ώρα, είτε προτίμησε να ανέβει όλο αυτό το βουνό το οποίο είναι δύσβατο και να πήγε προς το Γιαλό. Αν ήταν αυτή η επιλογή του θα ήταν μεγάλο λάθος» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Η υπόθεση, όπως εξήγησε ο κ. Παπακαλοδούκας, έχει πολλά «γιατί». «Γιατί έφυγε από την παραλία μόνος του χωρίς τη γυναίκα του; Γιατί έφυγε από το σπίτι χωρίς το κινητό του; Γιατί αφού έφτασε στο Πέδι κι εφόσον είχε κάνει αυτή τη διαδρομή στο μονοπάτι, δεν κάθισε να πιει έναν καφέ, ένα νερό και να ξαποστάσει, παρά μόνο επέλεξε να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή η οποία είναι κακοτράχαλη; Ούτε οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Αν η επιλογή του ήταν αυτή, τότε ήταν ένα τεράστιο λάθος του», είπε.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου οι ομάδες επιχειρούσαν βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεκριμενοποιήθηκαν τα σημεία στα οποία θα συνεχιστούν οι έρευνες.

Στη Σύμη έχουν φτάσει και τα τέσσερα παιδιά του Μόσλεϊ, που αγωνιούν για την τύχη του, και συμμετέχουν στις έρευνες.

Νέο βίντεο με τον παρουσιαστή

Το μεσημέρι του Σαββάτου κυκλοφόρησε νέο βίντεο που δείχνει έναν άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο Μόσλεϊ στο νησί. Τα πλάνα δείχνουν τον παρουσιαστή να περπατά με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι την Τετάρτη, ημέρα της εξαφάνισής του και να κατευθύνεται προς βραχώδεις λόφους.

Είναι μία από τις τελευταίες καταγραφές του Μόσλεϊ σε κάμερα κλειστού κυκλώματος πριν φύγει από το χωριό και εξαφανιστεί.

Ακολουθεί το βίντεο που δημοσίευσε το Protothema.gr

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας»

Η σύζυγος του δρ. Μόσλεϊ, Κλερ Μπέιλι, δήλωσε ότι δεν θα χάσουν τις ελπίδες τους, για τον εντοπισμό του συζύγου της.

«Οι μέρες από τότε που χάθηκε είναι μακρές και αφόρητες», πρόσθεσε.

Μάικλ Μόσλεϊ και Κλερ Μπέιλι σε παρουσίαση βιβλίου (Instagram)

«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και η οικογένειά μου είναι απίστευτα ευγνώμων προς τους ανθρώπους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και τις βρετανικές προξενικές αρχές, που βοηθούν στον εντοπισμό του», κατέληξε.

Το περιστατικό με την αμνησία στην Κορνουάλη

Ο δρ Μόσλεϊ, ο οποίος πάσχει από διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με το abc.net.au, διατηρεί στήλη σε εφημερίδες και έχει γυρίσει βίντεο σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση.

Ηγούνταν της εκπομπής του Channel 4 «Michael Mosley: Who Made Britain Fat?» και συμμετείχε στη σειρά του BBC «Trust Me, I’m A Doctor».

Σε μια στήλη στην Daily Mail το 2019, αποκάλυψε πώς κατέληξε στα επείγοντα περιστατικά μετά τη βουτιά που έκανε με τη σύζυγό του στις ακτές της Κορνουάλης. Είπε πώς «μπλόκαρε το μυαλό του» καθώς κολυμπούσε πίσω στην ακτή. Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο του Τρούρο, όπως αναφέρει η Sun.

Οι γιατροί τού είπαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, αλλά οι επιπτώσεις της είναι περιορισμένες και οι άνθρωποι συνήθως δεν υποφέρουν περισσότερες από μία φορές.