Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | IntimeNews
Επικαιρότητα

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλιο στις ηλικίες 75-79 και 60-64 ετών

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 410.000 εμβολιασμοί, κάτι που αντιστοιχεί στο 3,9% του γενικού πληθυσμού. Οι νέες ηλικιακές ομάδες αφορούν ακόμα ένα εκατ. πολίτες και θα εμβολιαστούν ως το τέλος Μαρτίου
Protagon Team

Ακόμα δύο ηλικιακές ομάδες ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα να κλείνουν τα ραντεβού τους για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, ξεκινούν να κλείνουν ραντεβού άτομα ηλικίας από 60 έως 64 ετών, καθώς σήμερα η χώρα μας παρέλαβε 45.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για άτομα από 75 έως και 79 ετών. Ως γνωστόν αυτή η ηλικιακή ομάδα θα λάβει τα άλλα εμβόλια (Pfizer/BioNTech ή Moderna) καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκρινε ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα πρέπει να δοθεί μόνο στους πολίτες κάτω των 65 ετών (εδώ).

Αυτές οι δύο ηλικιακές ομάδες αθροιστικά αριθμούν ένα εκατομμύριο πολίτες και αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι και το τέλος Μαρτίου, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε άτομα 60-64 ετών, μετά προχωράμε στις ηλικίες 18-59 με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου», διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από τις 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται τμήματα των μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ποσοστό εμβολιασμού των γιατρών ξεπερνά το 73% και κοντά στο 50% είναι η κάλυψη του νοσηλευτικού προσωπικού.