Το τοπικό lockdown στο Πόρο έφερε αποχωρήσεις τουριστών, αλλά και «ξηλώματα» αστυνομικών | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Επικαιρότητα

Πόρος: Μετακινείται ο διοικητής του Α.Τ. λόγω καταγγελιών για πλημμελείς ελέγχους

Κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα μεταβαίνει στο νησί για το συντονισμό των ελέγχων
Protagon Team

Τη μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου αποφάσισε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο νησί, καθώς θεωρήθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα οι έλεγχοι που γίνονταν, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν ήταν επαρκείς.

Καταγγελίες μάλιστα έκανε μέχρι και ο ίδιος ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

«Δεν υπήρχε απολύτως κανένας έλεγχος τήρησης των μέτρων από κανέναν άλλο, πλην του δήμου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Κάναμε πολλά τεστ, αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά για το νησί μας και μια άλλη διαφορά σε σχέση με άλλα μέρη είναι ότι εδώ δεν υπήρχε απολύτως κανένας έλεγχος τήρησης των μέτρων, εκτός από το δήμο. Αλλά ο δήμος δεν μπορεί να κάνει την Αστυνομία, δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

Η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για μειωμένους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ σημειώνεται ότι τα κρούσματα στον Πόρο έχουν ανέλθει στα 30.

Με εντολή του Αρχηγείου της Αστυνομίας μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα για το συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο διοικητής του Α.Τ. Πόρου έχει υποβάλει ένσταση κατά της μετακίνησής του.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική συγκυρία πολύ ασχημη για το νησί. καθώς ερήμωσε μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα το lockdown του.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι από το πρωί του Σαββάτου πολλοί τουρίστες εγκαταλείπουν άρον-άρον το νησί.