Επικαιρότητα

Πόρισμα για Μαλένα και Ιριδα: Εγκληματική ενέργεια ο ασφυκτικός θάνατος και των δύο άλλων παιδιών της Πισπιρίγκου

Κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών, διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς. Τι λέει ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας τους
Protagon Team

Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα, της Μαλένας και της Ιριδας, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που παραδόθηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος της Μαλένας και της Ιριδας δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

Αμφότερα τα κοριτσάκια εξέπνευσαν λόγω «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για τη Μαλένα η ηπατική ανεπάρκεια που εντοπίστηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 ετών κοριτσάκι οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, εκτιμώντας ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιότερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης», παρατήρησε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο Οθωνας Παπαδόπουλος σχολίασε και το γεγονός ότι στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε ύστερα από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης:

«Βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Οσο για το περιβόητο πανάκι της Ιριδας, που θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο-κλειδί για τον θάνατο του παιδιού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.