Από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος στην Κουμουνδούρου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI
Επικαιρότητα

Πόπη Τσαπανίδου: Είμαι ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων του OPEN δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τον κόσμο με τον «ίδιο τρόπο», με τη διαφορά ότι πλέον «θα εξηγεί τα νέα ενός πολιτικού κόμματος» με του οποίου τις απόψεις ταυτίζεται, όπως παραδέχθηκε
Protagon Team

Να συνδέσει την ιδιότητα της δημοσιογράφου με εκείνη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε η Πόπη Τσαπανίδου μέσω ανάρτησής της, με την οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να δεχθεί να αντικαταστήσει τον Νάσο Ηλιόπουλο, παρότι η παρουσιάστρια παραδέχθηκε ευθέως ότι ταυτίζεται με τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στην πραγματικότητα, δηλαδή, πάλι τα νέα θα σας λέω. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, αλλά θα σας εξηγώ τα νέα ενός πολιτικού κόμματος με του οποίου τις απόψεις ταυτίζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά η μέχρι πρότινος κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων του OPEN.

Διευκρίνισε, βέβαια, πως η δημοσιογραφική κριτική οφείλει να υπάρχει, ωστόσο η ίδια έκρινε ότι «οι εποχές που ζούμε χρειάζονται δουλειά και όχι μόνο κριτική».

Σύμφωνα με την ίδια, πάντα, ανάρτηση, η σχετική πρόταση –την οποία χαρακτήρισε τιμητική και συγκινητική– έγινε στην ίδια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «πριν λίγο καιρό».

Αφότου συζήτησε με την οικογένεια και τους ανθρώπους της, όπως έγραψε, και βεβαιώθηκε για την απόφασή της, έκανε το επόμενο βήμα. «Μακριά από το γνώριμο, το σίγουρο, το ασφαλές, την άξια ομάδα που με στήριζε, επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια άλλη –νέα– ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα. Προοδευτικό όραμα, στόχους, και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας», συνόψισε.

Ολόκληρη η ανάρτηση Τσαπανίδου:

«Κάποιες αποφάσεις είναι πιο δύσκολες από άλλες. Σου αλλάζουν τη ζωή, σε φέρνουν αντιμέτωπο με πτυχές του εαυτού σου που ξαφνιάζουν και σένα τον ίδιο, με τη δυναμικότητα που διεκδικούν να εμφανιστούν. Πήρα λοιπόν μια απόφαση και θέλω σήμερα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Πριν λίγο καιρό, δέχτηκα μια πρόταση καθαρή, ξάστερη και συγκεκριμένη. Μια πρόταση απαιτητική, που με τίμησε και με συγκίνησε. Σύντομα θα με βλέπετε και θα με ακούτε να επικοινωνώ τις θέσεις, τις απόψεις, τις προτάσεις και τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν το αποφασίσω, το συζήτησα με τις κόρες μου και λίγους δικούς μου ανθρώπους και βεβαιώθηκα τόσο για την επιλογή μου, όσο και για την υποστήριξή τους.

Παραιτήθηκα –αιφνιδιαστικά, ομολογώ– από ένα κανάλι που με εμπιστεύτηκε για τη θέση της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου. Αφησα τη ζώνη ασφάλειας που είχα χτίσει, ενώ ήμουν στο καλύτερό της σημείο. Και διαδέχομαι τον Νάσο Ηλιόπουλο, που θα κατέβει υποψήφιος και του εύχομαι με όλη μου την ψυχή καλή τύχη.

Μακριά από το γνώριμο, το σίγουρο, το ασφαλές, την άξια ομάδα που με στήριζε, επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια άλλη –νέα– ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα. Προοδευτικό όραμα, στόχους, και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Γιατί αυτό το βήμα;

Γιατί πιστεύω ότι οι εποχές που ζούμε χρειάζονται δουλειά και όχι μόνο κριτική. Και στην ηλικία που βρίσκομαι, είμαι πια έτοιμη να περάσω και στην άλλη πλευρά. Να δοκιμάσω, να κάνω ό,τι μπορώ, για να σας εξηγήσω το όραμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το οποίο θα πρέπει να κριτικάρει πλέον κάποιος άλλος δημοσιογράφος στη θέση που αφήνω.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, πάλι τα νέα θα σας λέω. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, αλλά θα σας εξηγώ τα νέα ενός πολιτικού κόμματος με του οποίου τις απόψεις ταυτίζομαι. Κι έχω και εγώ τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες με εσάς. Θα χρειαστεί να μεταφράσω κάποια πράγματα, να πάρω τις απαντήσεις σε άλλα για να μπορέσω να σας τα μεταφέρω.

Γιατί το σημαντικό δεν είναι μόνο να αλλάζουμε, αλλά να καταλαβαίνουμε πώς και τι αλλάζουμε».

Η ανακοίνωση Τσίπρα και οι ευχές Οικονόμου

Την είδηση της ανάληψης των καθηκόντων της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος από την κυρία Τσαπανίδου είχε κάνει γνωστή την ίδια ημέρα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καλωσόρισε τη δημοσιογράφο στην Κουμουνδούρου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα συμβάλει αποφασιστικά» στον κοινό τους «αγώνα» – πρόκειται για ακόμη μια αναφορά που παραπέμπει στο γεγονός ότι η παρουσιάστρια ταυτίζεται με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΟΡΕΝ είχε ανακοινώσει «τη λύση της συνεργασίας του με την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία παραιτείται για προσωπικούς λόγους», λίγες στιγμές νωρίτερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ευχήθηκε για την «αντίπαλό» του από το νέο έτος, Πόπη Τσαπανίδου, «να συμβάλλει, εκ του ρόλου της, στη γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση, με επιχειρήματα και τεκμήρια».