Με χαρτόνια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, οι φοιτητές έφτιαξαν τα δικά τους «αντικλεπτικά συστήματα» για τις γραπτές εξετάσεις | CreativeProtagon/ Facebook
Επικαιρότητα

Πολύ γέλιο: Καπέλα «κατά της αντιγραφής» σε εξετάσεις έγιναν viral

Στις Φιλιππίνες, μια καθηγήτρια πρότεινε στους φοιτητές της να φτιάξουν μόνοι τους... καλύμματα κεφαλής, έτσι ώστε να μην μπορούν να δουν τι γράφει ο διπλανός τους. Πού να φανταζόταν ότι το θέαμα θα έφτανε μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου και θα προκαλούσε ξεκαρδιστικά γέλια
Protagon Team

Η Mary Joy Mandane-Ortiz, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Bicol University College of Engineering, στις Φιλιππίνες, είχε μια φαεινή ιδέα: αντί να τριγυρίζει πάνω από τα κεφάλια των φοιτητών την ώρα που θα έδιναν εξετάσεις για να περάσουν το τρίμηνο και να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα για αμέτρητες ώρες, ζήτησε από τους φοιτητές να φορέσουν στο κεφάλι τους… καλύμματα που θα τους εμπόδιζαν να κρυφοκοιτάξουν τα γραπτά των διπλανών τους.

Κανείς δεν ήξερε στην αρχή αν η καθηγήτρια το εννοούσε ή αν αστειευόταν, πάντως οι φοιτητές φαίνεται να ανταποκρίθηκαν αμέσως. Κάποιοι έφτιαξαν αμέσως χειροποίητα καπέλα με ό,τι βρήκαν μπροστά τους – ακόμη και στα σκουπίδια. Αλλοι το… έψαξαν περισσότερο και δημιούργησαν στο σπίτι τους κατασκευές από μεγάλα χαρτόνια, κουτιά αυγών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Mandane-Ortiz αποκάλυψε τελικά το «μυστικό» στο BBC: έψαχνε για έναν «διασκεδαστικό τρόπο» για να εξασφαλίσει «ακεραιότητα και ειλικρίνεια» στα μαθήματά της, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι η ιδέα ήταν «πραγματικά αποτελεσματική».

Τα καπέλα φορέθηκαν στις πρόσφατες εξετάσεις του Οκτωβρίου, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές με μεγάλη επιτυχία – τουλάχιστον στο Διαδίκτυο, όπου κυκλοφόρησαν και έγιναν viral, κάνοντας πολύ κόσμο να πέσει κάτω από τα γέλια.

Η καθηγήτρια αποκάλυψε, επίσης, ότι ζήτησε από τους φοιτητές της να φτιάξουν ένα «απλό σχέδιο από χαρτί», αλλά μάλλον δεν φαντάστηκε ότι τα φιντάνια της, εκτός από γνώσεις μηχανολογίας, διέθεταν και πολλή φαντασία και έμπνευση.

Αλλοι έφτιαξαν καπέλα, άλλοι κράνη και κάποιοι επιστράτευσαν το Χάλοουιν δημιουργώντας αποκριάτικες μάσκες και μουτσούνες.

 

Οι αναρτήσεις της καθηγήτριας στα social media, που έδειχναν τους νέους να φορούν τις περίτεχνες δημιουργίες τους, συγκέντρωσαν χιλιάδες like μέσα σε λίγες ημέρες και έκαναν τους φωτορεπόρτερ να επισκεφτούν το Κολλέγιο και να μιλήσουν με την ίδια, αλλά και με τους «καλλιτέχνες».

Πολλοί λένε ότι αυτή η ιστορία ενέπνευσε και άλλα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας να ενθαρρύνουν τους μαθητές να φορέσουν καπέλα «κατά της αντιγραφής». Από ότι φαίνεται, το κόλπο… έπιασε.

 

 

Η πηγή των φωτογραφιών είναι το Facebook