Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου πανηγυρίζει - η Εθνική Ελλάδος είναι πρώτη στον όμιλο | REUTERS/Gonzalo Fuentes
Επικαιρότητα

Πόλο: Η Εθνική Ελλάδας «βύθισε» και τις ΗΠΑ

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότητα επικράτησε με άνεση 14-5 επί των Αμερικανών και σφράγισε την πρωτιά στον όμιλο μπροστά από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος Ουγγαρία και Ιταλία. Επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά το Μαυροβούνιο
Protagon Team

Νίκησε τους θρυλικούς Ούγγρους, ήρθε ισόπαλη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, έκαμψε τους γηπεδούχους Ιάπωνες, σάρωσε τη Νότια Αφρική, «βύθισε» και τους Αμερικανούς! Αυτή η Εθνική πόλο δικαιούται να έχει βλέψεις για ψηλά, πολύ ψηλά!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε όχι μόνο αήττητη τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων αλλά και πρώτη. Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κέρδισε με εμφατικό τρόπο (14-5) τις ΗΠΑ, σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά και, όπως είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός έφτασε στο παιχνίδι χιαστί με αυτοπεποίθηση.

Ο Θοδωρής Βλάχος την ώρα του αγώνα με τις ΗΠΑ – στον πάγκο της Εθνικής όλοι χαμογελούν (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

«Είναι ένα παιχνίδι όλο το τουρνουά, χάνεις και παίζεις για τις (θέσεις) 5-8, κερδίζεις και διεκδικείς μετάλλιο» εξήγησε ο κ. Βλάχος για το ματς των προημιτελικών, την ώρα που περίμενε το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία – Μαυροβούνιο στον άλλο όμιλο, ο νικητής του οποίου θα τεθεί απέναντι στην εθνική μας ομάδα την προσεχή Τετάρτη.

Ο αγώνας με τις ΗΠΑ ήταν μια εύκολη διαδικασία για την Ελλάδα, που από την πρώτη περίοδο πήρε το προβάδισμα με τρία γκολ διαφορά και με εξαίρεση ένα σημείο –στο 6-4 στην αρχή της τρίτης περιόδου– δεν ένιωσε να απειλείται από τους Αμερικανούς.

«Εχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, εν όψει του προημιτελικού, ζητώντας από τους παίκτες του να μην παρασυρθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία – Μαυροβούνιο και την εικόνα των ηττημένων Μαυροβούνιων (έχασαν 13-6) που θα βρεθούν απέναντι στην Εθνική μας.

Τα οκτάλεπτα των αγώνα με τις ΗΠΑ: 4-1, 2-2, 5-2, 3-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 2-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-1 Μπόουεν (π.π.), 3-1 Γενηδουνιάς (κόντρα), 4-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 5-1 Βλαχόπουλος (πέναλτι), 5-2 Στίβενσον (π.π.), 6-2 Αργυρόπουλος (π.π.), 6-3 Ομπερτ (φουνταριστός), 6-4 Ιρβινγκ (περιφέρεια), 7-4 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 8-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-4 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 9-5 Ομπερτ (φουνταριστός), 10-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 11-5 Φουντούλης (κόντρα), 12-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 13-5 Κολόμβος (φουνταριστός), 14-5 Φουντούλης (π.π.).

Η εθνική είχε 4/7 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Οι ΗΠΑ είχαν 2/14 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (5΄09΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Σκουμπάκης (6΄01΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Αργυρόπουλος (3΄08΄΄ πριν τη λήξη του ματς).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Χούπερ, Βάβιτς, Ομπερτ 2, Ντάουμπε, Τσούπιντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στίβενσον 1, Σμιθ, Ιρβινγκ 1, Χόλαντ