Η Ιμέλντα Στόντον θα υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ στον πέμπτο και έκτο κύκλο | CreativeProtagon /Shuterstock
Επικαιρότητα

«The Crown»: ποια θα υποδυθεί την Ελισάβετ των τελευταίων δεκαετιών

Η 63χρονη Ιμέλντα Στόντον θα αντικαταστήσει την Ολίβια Κόλμαν στον πέμπτο και έκτο κύκλο της δραματικής σειράς του Netflx καθώς οι πρωταγωνίστριες πρέπει να μεγαλώνουν μαζί με την σχεδόν αιωνόβια πλέον βασίλισσα της Αγγλίας. Θα είναι η τρίτη φορά που η παραγωγή θα αλλάξει την πρωταγωνίστρια στους έξι κύκλους της σειράς
Protagon Team

Η διανομή ολοκληρώθηκε και η ανακοίνωση έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά τη διάθεση και των δέκα επεισοδίων του τρίτου κύκλου. Στην επιτυχημένη σειρά του Πίτερ Μόργκαν «The Crown» του Netflix, τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ θα αναλάβει για τους επόμενους κύκλους η Ιμέλντα Στόντον.

Στους δύο τελευταίους κύκλους (τρίτο και τέταρτο) τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η Ολίβια Κόλμαν, η οποία θα είναι η «βασίλισσα». Ακολούθως, παραδίδει στη Στόντον τη σκυτάλη την οποία πήρε από την Κλερ Φόι, πρωταγωνίστρια του πρώτου και δεύτερου κύκλου.

Η Στόντον, στον πέμπτο και τον έκτο κύκλο της σειράς, θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της διαχείρισης μεγάλων προβλημάτων και κρίσεων που είχαν «χτυπήσει» το Μπάκιγχαμ, όπως το διαζύγιο του Καρόλου και της Νταϊάνα. Επίσης, θα δούμε και την περίοδο μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, εποχή που η δημοτικότητα της Ελισάβετ βρέθηκε στο ναδίρ.

Γιατί αλλάζουν τις πρωταγωνίστριες;

Η απάντηση είναι απλή, όχι όμως κάτι που συνηθίζεται να συμβαίνει ανά δύο κύκλους ή τουλάχιστον σε κύκλους που μπορούμε να ολοκληρώσουμε σε δύο ήμερες.

Η Ιμέλντα Στόντον στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα», το 2007

Το «The Crown» προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016. Οι παραγωγοί του επέλεξαν να ανανεώσουν το καστ, αντί να «γερνούν» με μακιγιάζ ή ψηφιακά μέσα τους ηθοποιούς τους.

Η Ιμέλντα Στόντον γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου το 1976. Εχει εμφανιστεί πολλές φορές στο θέατρο και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε.

Στον κινηματογράφο, έπαιξε το 1998 στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και κέρδισε με όλο το καστ το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών. Το 2004 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Το μυστικό της Βέρα Ντρέικ» και κέρδισε BAFTA, Volpi Cup, και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού από τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Είχε προταθεί για Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Στη συνέχεια, έπαιξε το 2014 στην ταινία «Pride», ρόλος για τον οποίο είχε προταθεί για BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου.