312
Από αριστερά: Η Ντοροθέα Μάιερ-Μπένετ (Εύα), με τους πρωταγωνιστές, Φέι Κάστλοου (Γκρετλ) και Αϊνταν Μακάρντλ (Χέρμαν Μερτς) σε σκηνή του «Λέοπολντστατ» | ΜΜΑ/Marc Brenner

Η παράσταση «Λέοπολντστατ» από το Γουέστ Εντ στο Μέγαρο Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 17:27
Από αριστερά: Η Ντοροθέα Μάιερ-Μπένετ (Εύα), με τους πρωταγωνιστές, Φέι Κάστλοου (Γκρετλ) και Αϊνταν Μακάρντλ (Χέρμαν Μερτς) σε σκηνή του «Λέοπολντστατ»
|ΜΜΑ/Marc Brenner

Η παράσταση «Λέοπολντστατ» από το Γουέστ Εντ στο Μέγαρο Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 17:27

«Ενα συναρπαστικό αριστούργημα». Το λιτό και περιεκτικό σχόλιο του Independent αφορά στο «Λέοπολντστατ», το τελευταίο θεατρικό έργο του Τομ Στόπαρντ, το οποίο συγκλόνισε το βρετανικό κοινό, τους κριτικούς και την επιτροπή των βραβείων «Olivier». Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 25 Ιανουαρίου 2020 και παρουσιαζόταν στο West End με τεράστια επιτυχία επί τρεις μήνες, κατόπιν απαίτησης του κοινού, πριν κατέβει λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

Την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Πάτρικ Μάρμπερ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του θεάτρου μέσω του προγράμματος «National Theatre Live» του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, στην οθόνη της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» (με αγγλικούς υπότιτλους), την Πέμπτη, 10/2 (21:00).

O Αϊνταν Μακάρντλ κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αριστουργηματικό έργο του Στόπαρντ /ΜΜΑ/Marc Brenner

Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από την πολύβουη, παλιά εβραϊκή συνοικία της Βιέννης στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Χέρμαν Μερτς (Αϊνταν Μακάρντλ), ιδιοκτήτης εργοστασίου και βαφτισμένος εβραίος, παντρεύεται την καθολική Γκρετλ (Φέι Κάστλοου) και ανελίσσεται κοινωνικά. Η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων της οικογένειας ξετυλίγεται μπροστά μας, περνώντας από την αναταραχή του πολέμου, την επανάσταση, την εξαθλίωση, την προσάρτηση στη ναζιστική Γερμανία και το Ολοκαύτωμα.

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το British Council.

Σκηνή από την παράσταση «Λέοπολντστατ» που αποθέωσαν κοινό και κριτικοί /ΜΜΑ/Marc Brenner

«Leopoldstadt»

  • Διάρκεια: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)
  • Συντελεστές: Τομ Στόπαρντ (κείμενο), Πάτρικ Μάρμπερ (σκηνοθεσία), Ρίτσαρντ Χάντσον, Μπριγκίτε Ράιφενστουελ (κοστούμια), Νιλ Οστιν (φωτισμοί), Ανταμ Κορκ (ήχος και πρωτότυπη μουσική), Eμιλι Τζέιν Μπόιλ (κίνηση), Εϊμι Μπολ (κάστινγκ), Βέριτι Νότον (κάστινγκ παιδιών)
  • Eισιτήρια και πληροφορίες στο www.megaron.gr και το τηλ. 210-72.82.333
    [facebook, instagram, youtube, twitter]
  • Τιμές: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 €

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...