Protagon A περίοδος

Έρχεται το «τέλος» του Τζόνι Ντεπ

Ο Τζόνι Ντεπ τόνισε πως το τέλος της καριέρας του ως ηθοποιός δεν είναι μακριά. Έφτασε τα 50 και σκέφτεται να τα παρατήσει. Το ίδιο είχε κάνει και ο Μπραντ Πιτ στο παρελθόν. Θέλετε να συνεχίσετε να τους βλέπετε;

protagon.import

Συνηθίζουμε να μετρούμε τη σεμνότητα ενός καλλιτέχνη ανάλογα με το πόσο εκτίθεται στα media. Ανάλογα με το πόσες «αρπαχτές» κάνει και με το πόσο «μαϊντανός» καταντά. Αυτός είναι, ίσως, και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο λεκιάζουν το προφίλ τους. Δύο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς -αν όχι οι κορυφαίοι- που γέννησε ποτέ αυτός ο πλανήτης, χάνουν πόντους από το επαγγελματικό τους ανάστημα που τόσα χρόνια έχτιζαν. Το ίδιο λάθος δεν φαίνεται πως θα κάνει ο Τζόνι Ντεπ.

Έφτασε τα 50 και σκέφτεται να τα παρατήσει. Ο Ντεπ δεν μπήκε ποτέ σε νόρμες, δεν του κόλλησε ποτέ η ταμπέλα «ο νέος τάδε», όπως στον Έντουαρντ Νόρτον ή τον Ματ Ντέιμον. Κράτησε το στιλ του, πούλησε την αντισυμβατικότητά του και εμπορευματοποίησε το πόσο γοητευτικά bon viveur είναι. Μόνιμη κατοικία στο Παρίσι, φλερτ με ναρκωτικά και αλκοολισμό και μια επιτηδευμένη αποστροφή στα media. Για τις υποκριτικές του ικανότητες ούτε λόγος. Υπόκλιση.

Ο ίδιος δήλωσε πως σκέφτεται να τα αφήσει όλα πίσω του για να ηρεμήσει. Το ίδιο είχε κάνει και πριν μερικά ο -συνομήλικός του- Μπραντ Πιτ. Είτε πρόκειται για χολιγουντιανό τέχνασμα για να πουλήσουν οι επόμενες δουλειές τους, είτε όχι, σημασία έχει πως οι δύο σημαντικότεροι ηθοποιοί της γενιάς τους δεν δείχνουν να έχουν πολλά… υποκριτικά ψωμιά ακόμη. Τουλάχιστον μπροστά από τις κάμερες.