| InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Επικαιρότητα

Βέβαιος ο Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές

Στόχος είναι ένα «ισχυρό ποσοστό αρκετά πάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών για να ασκήσουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
Protagon Team

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές με αυξημένα ποσοστά», δήλωσε εμφατικά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι στόχος του κόμματος «είναι ισχυρό ποσοστό αρκετά πάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών πέρσι τον Ιούλιο για να ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση και να φέρει κοντά του όσους υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ».

Καατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προτιμά «μια αντιπολίτευση lifestyle» όπως και ότι «θέλει την αντιπολίτευση να είναι άλλοθι στην πολιτική του».

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης η οποία κατέταξε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη τρίτη θέση, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι διογκώθηκαν σκόπιμα από ορισμένα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν στην τρίτη θέση σε ακόμη ένα γκάλοπ, από τη GPO, το οποίο παρουσιαζόταν την ώρα της συνέντευξης.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε, εξάλλου, κριτική στη κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, όπως και για την τραγωδία των Τεμπών. Αναφερόμενος στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι το θέμα οδεύει προς συγκάλυψη. Το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα από το καλοκαίρι, κάνει λόγο για ευθύνες του κ. Καραμανλή».

Οσον αφορά στα μη κρατικά ΑΕΙ, είπε ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι «κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα στηρίξει την αλλαγή του άρθρου 16, ώστε να επικυρωθεί από το Σύνταγμα ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά.