Protagon A περίοδος

Τυχεράκηδες Τροϊκανοι

Άκουγα στα δελτία ειδήσεων τον Αλέκο Αλαβάνο να αναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής και ένα σημείο από τις δηλώσεις του μου κέντρισε το ενδιαφέρον...

Σωτήρης Ξενάκης

Άκουγα στα δελτία ειδήσεων τον Αλέκο Αλαβάνο να αναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής και ένα σημείο από τις δηλώσεις του μου κέντρισε το ενδιαφέρον: «Στα κτήρια της περιφέρειας Αττικής θα είναι απαγορευμένη η είσοδος στην τρόικα και στους ανθρώπους της. Στις δράσεις της περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόζεται το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι η αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου», δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Τι μου θυμίζει η δήλωση Αλαβάνου;» αναρωτήθηκα για λίγο… Γύρισα την μνήμη μου καμιά 25αριά χρόνια πίσω και θυμήθηκα… Θυμήθηκα κάτι πινακίδες που είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους της Αττικής εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 80. «Δήμος… τάδε, αποπυρηνικοποιημένη ζώνη» έγραφαν με τεράστια γράμματα αυτές οι πινακίδες στις εισόδους πόλεων που είχαν «προοδευτικούς» δημάρχους.
Προφανώς οι τότε ηγέτες των πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη πληροφορούμενοι πόσο «ηρωικούς» δημάρχους έχουμε δεν τόλμησαν να μεταφέρουν πυρηνικά σους δήμους τους. Ούτε καν στους γειτονικούς που δεν ήταν…«αποπυρηνικοποιημένοι».

Δυστυχώς τώρα, για καλή τύχη της τρόικας και κακή όλων ημών των υπολοίπων οκ. Αλαβάνος δύσκολα θα τα καταφέρει να εκλεγεί Περιφερειάρχης. Κι έτσι την σκαπουλάρισαν οι τυχεράκηδες οι Τροϊκάνοι. Και θα συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν στα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής χωρίς να βρεθεί κάποιος ηρωικός πολιτικός άνδρας να τους διώξει κακήν κακώς πίσω στις πατρίδες τους… Αφού προηγουμένως κρατήσει τα μετρητά τους για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις βεβαίως, βεβαίως!