O Κασσελάκης επιδιώκει την αποσυριζοποίηση, ας μην του κάνουμε τη χάρη, η προτροπή Μουζάλα ενόψει συνεδρίου | YouTube/AtticaTV
Επικαιρότητα

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ με ευθεία επίθεση Μουζάλα σε Κασσελάκη: Ελλιπής και διχαστικός – «δολοφονεί πολιτικά»

«Ανοησίες» τα περί πρωτοκαθεδρίας του στην Κεντροαριστερά, λέει ο πρώην υπουργός βάζοντας ανοικτά θέμα ηγεσίας ενόψει Συνεδρίου. «Δεν μπορεί να επιχαίρει που φεύγει ο Δραγασάκης», παρατήρησε και παράλληλα διέκρινε «στρατηγική απαξίωσης» του Αλέξη Τσίπρα και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Την ώρα που συνεδριάζει η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, για να ακολουθήσει την Πέμπτη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, σαν κεραυνός έπεσε η ευθεία αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του (και) από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Μουζάλα.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Attica TV,  ο Γιάννης Μουζάλας έθεσε ανοικτά θέμα ηγεσίας ενόψει Συνεδρίου, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά Κασσελάκη έναντι όσων τολμούν να διαφωνήσουν με τη ρότα που έχει πάρει το κόμμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο πρόσφατα αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν μπορεί να επιχαίρει που φεύγει ο Δραγασάκης», παρατήρησε  χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο του του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής (από το 2016 μέχρι το 2018) και αφού έκανε λόγο για στρατηγική απαξίωσης της περιόδου Τσίπρα και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα  ηγεσία, κατήγγειλε τη «μετατροπή ενός προοδευτικού, αριστερού κόμματος σε προσωποπαγές κόμμα». «Εχουμε την εκπλήρωση του μυστηρίου της βάφτισης του κ. Κασσελάκη», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο στη σχετική αναφορά του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μουζάλας απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του κόμματος «να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος, με τη δυναμική των απόψεών τους, να οδηγήσουν σε αλλαγές» – αλλαγές που όπως θέλησε να υπογραμμίσει, «προϋποθέτουν και αλλαγή προσώπου».

Ελλιπής και διχαστικός

«Εγώ ισχυρίζομαι ότι ο κ. Κασσελάκης, τον οποίο υποστηρίξαμε με τις καλύτερες προθέσεις, μετρήθηκε και απεδείχθη ελλιπής, απεδείχθη διχαστικός, δεν προσπαθεί να συνθέσει.

Ενας πρόεδρος κόμματος δεν χαίρεται άμα φεύγουν άνθρωποι από το κόμμα του. Ενας πρόεδρος κόμματος εξουσίας οφείλει να συνθέτει απόψεις, οφείλει να κρατάει τον κόσμο μέσα, να φέρνει κόσμο μέσα. Δεν μπορεί να επιχαίρει που φεύγει ο Δραγασάκης», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός και ακολούθως αναφέρθηκε στην αποχώρηση Δραγασάκη:

«Η κάθε αποχώρηση ανθρώπων σαν τον Δραγασάκη κάνει το χώρο από τον οποίο αποχωρούν φτωχότερο. Όσο και αν τα χρόνια που παρέμεινε, γιατί ήταν από αυτούς που χτίσανε αυτό το χώρο, μας έκανε πλουσιότερους. Ακόμη όμως φτωχότερο κάνει αυτόν το χώρο ο τρόπος που αντιμετώπισε η τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την αποχώρηση του κυρίου Δραγασάκη. Είναι αδιανόητο ο κύριος Κασσελάκης να προσπαθεί να πει για τον κύριο Δραγασάκη ότι η Αριστερά δεν είναι τύποι, είναι τρόπος ζωής. Δηλαδή, για το όνομα του θεού! Κάποιος να τον προστατέψει από αυτά τα οποία λέει».

«Δολοφονεί πολιτικά»

«Εδώ πέρα δυστυχώς -συνέχισε στον ίδιο καταγγελτικό τόνο ο κ. Μουζάλας- έχουμε μία πολιτική από την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δολοφονεί πολιτικά. Και δολοφονεί πολιτικά έχοντας σκοπό να εξασθενίσει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, να αλλάξει τον προοδευτικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω τον αριστερό, αλλάζοντας την ιστορία του και να καταδείξει ότι όποιος διαφωνεί, δεν το κάνει γιατί έχει λόγους, αλλά γιατί το κάνει επειδή έχασε ένα μισθό, έχει οικονομικά συμφέροντα, είναι ταπεινός, είναι λίγο τρελός και φοβάμαι ότι από αύριο και για μένα θα κυκλοφορούν αυτά τα πράγματα, αλλά αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η Ιστορία».

«Σιώπησα πάρα πολλούς μήνες, υπήρξα υποστηρικτής του κυρίου Κασσελάκη, δίνοντας την ευκαιρία -όπως έκαναν πάρα πολλοί άνθρωποι- στον κ. Κασσελάκη να αναδείξει αυτό το νέο, το οποίο επαγγελλόταν. Νομίζω, λοιπόν, ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν λάθος απάντηση στο σωστό ερώτημα και στο αγωνιώδες ερώτημα που είχαμε μετά τις ήττες τι πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε και κατέληξε το «σφυροκόπημά του» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ηρθε το παλιό, ντυμένο νέο που λέει ο Μπρεχτ και εκεί πέρα έγιναν λάθη. Δεν είναι όμως λάθη τυχαία. Κατά την άποψή μου είναι μια στρατηγική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωσης του Τσίπρα»».

Και τώρα, τόνισε, ο κ. Κασσελάκης «επιχειρεί την μετατροπή ενός προοδευτικού, αριστερού κόμματος σε ένα προσωποπαγές κόμμα που ομνύει στα μέλη και πρακτικά καταργεί τις οργανώσεις μελών», προειδοποιώντας ότι αν περάσουν στο Συνέδριο οι προτάσεις για κατάργηση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ, «τότε έχουμε τη δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος, έχουμε την εκπλήρωση του μυστηρίου της βάφτισης του κ. Κασσελάκη».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Μουζάλας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «η κυρίαρχη δύναμη που θα βοηθήσει στο να συνενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις». Αυτό όμως, σημείωσε, δεν μπορεί να γίνει με προαπαιτούμενα, αλλά μέσα από την πράξη, «δεν μπορεί δηλαδή να λέμε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, θα είναι αυτός ο αρχηγός και ο πρόεδρός του θα είναι ο αρχηγός, και αν δεν το δέχεσαι…».

«Αυτά είναι ανοησίες, είναι πράγματα για να μπλοκάρουν, δεν είναι πράγματα για να ξεμπλοκάρουμε τις προοδευτικές δυνάμεις», κατέληξε στη σχετική αναφορά του.