Πρώτο τετ α τετ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χάρη Δούκα | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Δούκα στο Μαξίμου

Εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής και ζητήματα όπου η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών
Protagon Team

Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, συναντήθηκε την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Δούκα για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν «σε θετικό κλίμα», σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής και ζητήματα όπου η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

(Menelaos Myrillas / SOOC)

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Πέμπτη, και ενόψει της παραπάνω συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει το μήνυμα ότι «δεν συναποφασίζουμε και το Μετρό θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί», μέσω συνέντευξής του, με φόντο ορισμένες ενστάσεις που είχε διατυπώσει επί του θέματος ο κ. Δούκας.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα που έχει ενσκήψει με τη λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας, την οποία ως γνωστόν η απερχόμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να πεζοδρομήσει, ενώ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος διαφωνεί.

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη Βασ. Ολγας, είναι έργο που δρομολογείται ήδη. Ο,τι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Θεωρώ αδύνατο η Βασ. Ολγας να ξανανοίξει για τα αυτοκίνητα και θεωρώ ότι είναι και λάθος. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να κάνουμε τη χρήση του αυτοκινήτου πιο δύσκολη στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη επένδυση στα μέσα μεταφοράς», τόνισε χαρακτηριστικά.