665
Ο επκεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | SOOC

Πρόεδρος Επιτροπής PEGA για Παπαδημούλη: Ντροπή για έναν αντιπρόεδρο του ΕΚ!

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 09:50
Ο επκεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
|SOOC

Πρόεδρος Επιτροπής PEGA για Παπαδημούλη: Ντροπή για έναν αντιπρόεδρο του ΕΚ!

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 09:50

«Η Επιτροπή PEGA θα βρίσκεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Ζητά να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο. Οσους δηλαδή η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην Εξεταστική της Βουλής», βγήκε να ανακοινώσει τη Δευτέρα, μέσω Twitter, ο ευρωβουλευτής –και επικεφαλής της ευρωομάδας– του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πρόκειται για απόφαση η οποία «μόλις εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η αντιπολιτευτική του σπουδή, μάλιστα, ήταν τέτοια που ως απόδειξη «ανέβασε» στο ίδιο tweet και το πρόγραμμα της αποστολής PEGA στην Αθήνα.

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι» ωστόσο, ήρθε η οργισμένη αντίδραση του προέδρου Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και του αντίστοιχου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης  (PEGA), που αποδοκίμασε εντόνως τη ενέργεια αυτή του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, Γερούν Λέναερς, διευκρίνισε πως το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλης δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

«Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο σχέδιο ημερήσιας διάταξης, μόνο για εσωτερική διοικητική χρήση, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε με τις πολιτικές ομάδες, πόσω μάλλον με πιθανούς συνομιλητές», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής και καταδίκασε τη δημοσιοποίηση του εν λόγω εγγράφου.

«Eίναι ντροπή -σχολίασε- που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας και τώρα που αυτό έχει διαρρεύσει, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα προχωρήσουμε στην αποστολή αυτή».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαδημούλης ξεπερνά τα όρια και δεν μπορεί να συγκρατήσει το αντιπολιτευτικό του μένος», σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Αυτή τη φορά, όμως, τα fake news του αποδοκιμάζονται και τελικά καταρρίπτονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Επιτροπής #PEGA. Πόσο πιο χαμηλά …», καταλήγει στην ανάρτησή της η κυρία Ασημακοπούλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως επέμεινε επικαλούμενος την επίσημη επιστολή της PEGA προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, με υπογραφή του κ. Λέναερς, για την άφιξη της Επιτροπής στην Αθήνα. Την ίδια ώρα πηγές της αντιπολίτευσης απέδιδαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής σε πιέσεις δεδομένου ότι προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση»,  «ανταπάντησε» ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...