Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δηλώνει η πλειονότητα των ερωτηθέντων, όπως δείχνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Νοέμβριο.
Και μπορεί αυτό να μοιάζει φυσιολογικό, όμως αυτό που δεν θα περίμεναν αρκετοί είναι ότι και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επίσης απορρίπτει την συμφωνία.
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα και όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της, μόνο το 17% των Ελλήνων εγκρίνει τη συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της κύρωσης από την Βουλή της ΠΓΔΜ.
Από το Βαρόμετρο της Public Issue προκύπτει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος απορρίπτει τη συμφωνία και συγκεκριμένα το 45% των ψηφοφόρων του.
Από την άλλη πλευρά, το 31% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος δηλώνουν υπέρ της συμφωνίας.
Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ένα ποσοστό της τάξης του 52% θεωρεί ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν χειροτερέψει, ενώ το 44% πιστεύει ότι έχουν παραμείνει ίδιες.
Διχασμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Κοτζιά καθώς το 52% των ψηφοφόρων του έχει θετική γνώμη, ενώ το 40% τον κρίνει αρνητικά.
Συνολικά το 60% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον πρώην υπουργό εξωτερικών ενώ ευνοϊκή γνώμη εκφράζει το 32%.
Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι αυξάνονται οι αρνητικές γνώμες των Ελλήνων για τον Ζόραν Ζάεφ οι οποίες βρίσκονται πλέον στο 53% έναντι 42% που ήταν τον Ιούλιο του 2018.
Πτωτικά κινήθηκε η δημοτικότητα του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, καθώς αρνητική γνώμη έχει το 31% των ερωτηθέντων για τη δημόσια εικόνα του, ενώ τον Απρίλιο η αρνητική γνώμη ήταν σε ποσοστό 26%.