Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.
Με αφορμή τη στράτευσή του, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε σε δηλώσεις του: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου, τη χώρα που αγαπώ, ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει για να προσφέρει στον τόπο του. Είμαι υπερήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου».
Το γεγονός καλύφθηκε από τα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχεδόν κάθε άλλη δημόσια εμφάνισή του, μέχρι και την πύλη του στρατοπέδου, όπως φαίνεται στη σχετική ανάρτησή του.
Το σχετικό post συνοδεύει ένα κείμενο παρόμοιο με το παραπάνω:
«Σημαντική ημέρα για κάθε Ελληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα “παιδί της Ομογένειας”.
»Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας –έστω για λίγες εβδομάδες. Ομως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή».
Φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία επίσης συνόδευσαν τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι του σημείου που οι κάμερες δεν επιτρέπονται (ή… και λίγο μετά):
Ομιλία στη Θήβα
Νωρίτερα, λίγη ώρα πριν παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα της παραίτησης της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, στη διάρκεια ομιλίας που παρέθεσε σε πολίτες στην Θήβα.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εγείρει πολλά ερωτήματα η παραίτηση της κυρίας Ασημακοπούλου και άλλων, στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, για το αδιάβλητο της διαδικασίας και για το πώς λειτουργεί η κυρία Κεραμέως. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αριστεία και διαχειριστική ικανότητα αυτή η κατάσταση».
Αναφέρθηκε επίσης στον νομό Βοιωτίας, «τον οποίο έχει αμελήσει η Πολιτεία, ιδίως τον αγροτικό της τομέα, αλλά και τα νοσοκομεία της», όπως είπε. Εν συνεχεία, και μεταξύ άλλων, υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 σεντς ανά κιλοβατώρα και για τη μη ρευστοποίηση της αγροτικής γης, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής Γεωπονικής Σχολής.