Από την ομιλία Κασσελάκη στο Κερατσίνι το βράδυ της Πέμπτης | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Νέα πυρά Κασσελάκη προς διαφωνούντες: «Εφερα σε μια μέρα 500 νέα μέλη, εσείς πόσα έχετε φέρει;»

«Ηλθε η ώρα η σύγχρονη Αριστερά να σταματήσει να ασχολείται με χαζομάρες και να κερδίσει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο Κερατσίνι
Protagon Team

Μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος –όπου ο αλληλοσπαραγμός συνεχίζεται, όπως όλα δείχνουν– επιχείρησε να στείλει την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συγκέντρωση στο Κερατσίνι.

«Ηλθε η ώρα η σύγχρονη Αριστερά να σταματήσει να ασχολείται με χαζομάρες και να κερδίσει. Εχουμε ευθύνη να βρούμε τον βηματισμό μας και να κάνουμε όχι μόνο αντιπολίτευση αλλά να βρούμε πολιτικές από την βάση προς τα πάνω που θα πείθουν», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

«Οι εποχές έχουν αλλάξει, είμαστε στο 2023. Είπα προχθές στον ΣΕΒ ότι το κεφάλαιο είναι ένα εργαλείο για να μειώσουμε τις ανισότητες», σε μία δήλωση που προκάλεσε εσωκομματικές τριβές, όμως «ο ρόλος της σύγχρονης Αριστεράς είναι να ξέρει πού ζούμε, σε ποιον κόσμο ζούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρόσκληση του προς τους πολίτες να εγγραφούν στο isyriza, ενημέρωσε πως σε συνέχεια αυτής «γράφτηκαν 500 νέα μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ» για να συμπληρώσει, με το βλέμμα στα παλαιότερη στελέχη που του ασκούν κριτική: «Πότε εσείς φέρατε 500 νέα μέλη σε μία ημέρα; Πρέπει να προσκαλέσουμε τους πολίτες».

«Πρέπει να χτίσουμε θετική πολιτική και πρέπει να προσκαλέσουμε τα νέα μέλη, ώστε να δείξουμε ότι το κόμμα δεν είναι ξινίλα αλλά αγκαλιά. Το ίδιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μιλώντας και πάλι για τη διεύρυνση του κόμματος.

Αναφέρθηκε και στις Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι θα σεβαστεί τα παλαιότερα στελέχη ωστόσο «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη στην Ευρωβουλή», καθώς «αυτή είναι η εντολή» που όπως είπε έλαβε.

Παραμένοντας στα εσωκομματικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λεγόμενα «αριστερόμετρα». «Η εκλογή μου σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θέλει να κυβερνήσουμε ξανά, άρα να δώσουμε έμπρακτες λύσεις. Το να βγάλεις όμως αριστερόμετρο και να το βάλλεις σε κάποιον άλλο είναι δεξιά πρακτική. Αριστερά είναι να τους αγκαλιάσεις όλους, αν θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας», υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης.

Εσπευσε πάντως να προσθέσει ότι το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» αλλά «συνέδριο για την κοινωνία».

Κλείνοντας επιτέθηκε στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας το «κατηγορώ» περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών, το οποίο η κυβέρνηση έχει διαψεύσει σε όλους τους τόνους. «Εχουμε κυβέρνηση με επικίνδυνη πολιτική και με εθνικά επικίνδυνη πολιτική, ακόμη και με αποστρατικοποίηση των νησιών», επισήμανε.

Τον κ. Κασσελάκη προλόγισε η Νίνα Κασσιμάτη, ενώ στην συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Ολγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Πέτρος Παππάς, ο Κώστας Ζαχαριάδης και η Δώρα Αυγέρη.