| Costas Mitropoulos / SOOC
Επικαιρότητα

ΝΔ: Συνεχίζεται η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα «τρολ»

«Να έρθουν στο φως τα σκοτεινά υπόγεια των κυκλωμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που επί χρόνια μόλυναν τον δημόσιο διάλογο με fake news και τοξικότητα» ζήτησε και πάλι η Πειραιώς, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις Σκουρλέτη και τα δημοσιεύματα στον Τύπο
Protagon Team

Στο θέμα των «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, θέλοντας να στείλει στην Κουμουνδούρου το μήνυμα ότι το κυβερνών κόμμα θα επιμείνει, μέχρι να δοθούν απαντήσεις.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη παρέμβαση του κ. Ρωμανού την Τρίτη, μετά τις σχετικές καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη και τα δημοσιεύματα σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που επιχείρησαν να ρίξουν φως στην υπόθεση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να σιωπά.

Με αφορμή ακόμη ένα δημοσίευμα για τα «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», αυτή τη φορά από το newmoney.gr, ο εκπρόσωπος της ΝΔ προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον υπόγειο μηχανισμό λάσπης, δολοφονίας χαρακτήρων και μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ με ρεπορτάζ του newmoney.gr. Συνεχίζεται και η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα επιμένουμε, ζητώντας απαντήσεις μέχρι να σπάσει την αφωνία της η Κουμουνδούρου και να έρθουν στο φως τα σκοτεινά υπόγεια των κυκλωμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που επί χρόνια μόλυναν τον δημόσιο διάλογο με fake news και τοξικότητα».

Το επίμαχο δημοσίευμα εστιάζει στο «περίφημο Συριζαϊκό τρολ» «Πεν Νταλαούρα», όπως ονομάζεται το εν λόγω προφίλ στο X (πρώην Twitter), για το οποίο σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Πεν Νταλαούρα όπως αντιλαμβάνεστε είναι καλλιτεχνικό και πρόκειται για τον Θανάση ή Θάνο (…) που άγνωστο γιατί υπογράφει ως γυναίκα, ο οποίος δηλώνει PR expert και λέει ότι ασχολείται με τουριστικά, με celebrities και με τη Mykonooooos, ήταν θαυμαστής του Τσίπρα, αλλά τώρα είναι στενός (αν με αντιλαμβάνεστε) της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ανέτρεξα στο αρχείο μας και βρήκα ένα αποθεωτικό δισέλιδο δημοσίευμα για τον ίδιο τον Θανάση ή Θάνο ή Πεν Νταλαούρα το οποίο είχε γίνει το 2015 σε αυτό το έντυπο που αποκαλεί σήμερα η κυρία Νταλαούρα ή Θανασάκης ή Θάνος “Πρώτο Φλέμμα”».

Αναφερόμενος στο ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο X ότι αποκαλύπτει την ταυτότητα «ενός από τους πιο βρώμικους τρολ λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο χρήστης «Πεν Νταλαούρα» αντέδρασε, αρνούμενος ότι ονομάζεται «Θανάσης» ή «Θάνος».

Λίγο αργότερα έτερος χρήστης των social media που θεώρησε ότι το δημοσίευμα τον «φωτογραφίζει» ως το παραπάνω προφίλ επικοινώνησε με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και προέβη στην ανάρτηση δήλωσης, στην οποία τονίζεται πως «δεν ισχύει» κάτι τέτοιο.