«Η Ελλάδα θα γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ | IntimeNews
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Το άσυλο στη βία και την ανομία θα καταργηθεί

Τους πέντε άξονες της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Protagon Team

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία παρουσίασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την εκπαίδευση «κεντρικό όχημα για την ανάπτυξη της χώρας» ενώ αναφερόμενος εκ νέου στα φαινόμενα ανομίας στα Πανεπιστήμια επανέλαβε ότι το «άσυλο στη βία και στην παρανομία, δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι η ασφάλεια αποτελεί δημοκρατικό και ατομικό δικαίωμα των πολιτών αλλά και ευθύνη και υποχρέωση του κράτους.

Κατάμεστη η αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Αναφερόμενος στα δημόσια Πανεπιστήμια σημείωσε ότι θα αποκτήσουν στην πράξη την αυτονομία τους, ενώ θα αξιολογούνται βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων. «Η Ελλάδα θα γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και μεθόδους που αξιοποιούν την τεχνολογία. Δάσκαλοι & καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές εκπαιδευτικές πηγές, ενώ οι μαθητές θα ασκούνται στην κριτική σκέψη, στη συνεργασία και στις ψηφιακές δεξιότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης με την σύζυγό του στη διάρκεια της εκδήλωσης. Αριστερά του ο Κωστής Χατζιδάκης και ο Αντώνης Σαμαράς

Κάθε περιφερειακή ενότητα, πρόσθεσε, θα έχει το δικό της δημόσιο Πρότυπο Σχολείο ενώ θα ιδρυθούν πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια με τη συμμετοχή εργοδοτών και εργαζομένων σε κάθε περιοχή.

«Το πρόγραμμά μας για την παιδεία είναι η επανάσταση της κοινής λογικής» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως το κόμμα του θα καταργήσει το άσυλο στα Πανεπιστήμια, θα προωθήσει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και θα δημιουργήσει ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, πέντε είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, και περιλαμβάνουν τις παρακάτω παρεμβάσεις:

Ι. Παιδεία σύγχρονη, δημιουργική και ανοικτή.

ΙΙ. Μεγαλύτερη αυτονομία στις εκπαιδευτικές μονάδες, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς:

ΙΙΙ. Εκπαιδευτικό σύστημα που δημιουργεί ίσες δυνατότητες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους

IV. Δημιουργία και μετάδοση της γνώσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον

V. Αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα και διάδοση των καλύτερων πρακτικών