Την επόμενη Δευτέρα ανακοινώνονται όλα τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Σταθερότητα ή πειραματισμοί» το δίλημμα των ευρωεκλογών

Οξύτατη κριτική του Πρωθυπουργού σε Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο. Ζήτησε από τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη στον διχασμό και τη τοξικότητα» προειδοποιώντας πως στον δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου αυτά είναι τα «όπλα» της αντιπολίτευσης. «Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά τα οποία έγιναν την περασμένη δεκαετία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η χώρα «πλήρωσε πολύ ακριβά» τον λαϊκισμό
Protagon Team

«Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει “ναι” στη σιγουριά, τη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του την Κυριακή, με την οποία ολοκληρώθηκε το 15ο συνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης στο Ζάππειο Μέγαρο, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε και κατά την έναρξη της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας, για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Σημαίνει όμως και κάτι ακόμα: σημαίνει “ναι” σε μια καλύτερη Ευρώπη, η οποία θα βρεθεί δίπλα στην πατρίδα μας, όπως βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έναν έμμεσο χαιρετισμό προς την πρόεδρο της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έδωσε το «παρών» στο συνέδριο – λίγο νωρίτερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε μιλήσει με θερμά λόγια τόσο για τη χώρα όσο και για τον ίδιο.

Οπως είπε, «πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Κρύβεται και κάτι ακόμα όμως, κρύβεται και το δικό μου όνομα. Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μού δίνει νέα δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα. Να πάω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο δυνατός, για να ενισχύσουμε την κοινή μας άμυνα, να διατηρηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, να αυξήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους αγρότες μας. Τη χρειάζομαι αυτή τη δύναμη την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών επιτείνει, άλλωστε, το γεγονός ότι «στον τόπο μας η αντιπολίτευση τις βλέπει ως έναν “πολιορκητικό κριό” για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό», ελπίζοντας «να παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες», υποστήριξε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: «Φυσικά, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι».

Η κριτική του Πρωθυπουργού στους πολιτικούς του αντιπάλους, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, ήταν οξύτατη, μιλώντας για πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ανακόψουν την πορεία της Ελλάδας «μπροστά».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «δεν το κρύβει, έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη. Γιατί δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα παραμείνει. Και επειδή δεν ξέρει τι να κάνει, κάνει αυτό που ξέρει, που είναι μόνο να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. Ο ίδιος που θεωρεί ηθικό του εκπρόσωπο τον καταδικασμένο, 13-0, για παράβαση καθήκοντος, τον κ. Παππά. Ο ίδιος ο οποίος δείχνει βασική άγνοια για πράγματα τα οποία συμβαίνουν στον τόπο μας. Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε ακόμα και στις ευρωπαϊκές».

Ωστόσο, «απάντηση από τους πολίτες είναι αναγκαίο να πάρουν κι άλλοι» είπε ο Πρωθυπουργός, στρεφόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος «έχει επιλέξει να “βάψει” το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δική του επιλογή αυτή». «Από κοντά», συνέχισε με μια αιχμή προς τον κ. Βελόπουλο, και «όσοι εμπορεύονται την πίστη, τον πατριωτισμό, μετατρέποντας την πολιτική σκηνή σε τηλεμάρκετινγκ».

Γενικεύοντας, ζήτησε να μην αφεθεί «η προπαγάνδα να μαυρίσει τη μεγάλη θετική εικόνα της χώρας, μεγεθύνοντας επιμέρους υπαρκτές αδυναμίες. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε Παράδεισος. Δεν έκρυψα ποτέ τα προβλήματα. Οποτε υπήρχαν δυσκολίες και προβλήματα στάθηκα πρώτος και ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μας. Η πορεία της χώρας, όμως, είναι μια πορεία διαρκούς προόδου, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιστάσεις. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, που δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες και τελικά δημιουργούν ανοσία στην ανοησία», ενώ μίλησε και για τη συσπείρωση της αντιπολίτευσης γύρω από την τραγωδία των Τεμπών:

«Πολύ περισσότερο, δεν έχει θέση σήμερα η εργαλειοποίηση του πόνου, όπως δυστυχώς συμβαίνει διαρκώς με το εθνικό τραύμα των Τεμπών. Λες και υπάρχουν Ελληνες που θλίβονται περισσότερο από άλλους γι’ αυτή την εθνική τραγωδία ή μόνο κάποιοι είναι “ιδιοκτήτες” της ευαισθησίας».

Στον δρόμο προς τις κάλπες του καλοκαιριού –οι οποίες έχουν «διπλό χαρακτήρα, είναι μάχη για την Ευρώπη και την Ελλάδα», επανέλαβε– «έχουμε όλοι μας ένα χρέος: να γυρίσουμε την πλάτη στο διχασμό. Εναν διχασμό τον οποίον η χώρα μας πλήρωσε ακριβά, μας στοίχισε στο παρελθόν» επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στελέχη της ΝΔ και καλεσμένοι στο συνέδριο του κόμματος παρακολουθούν της ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ευρώπη και προκλήσεις

Δεδομένου του επετειακού χαρακτήρα του συνεδρίου –λόγω της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ– και των πολλών ευρωπαίων αξιωματούχων που βρέθηκαν στο Ζάππειο –πέραν της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, και μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Μαργαρίτης Σχοινιάς– από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εκτενείς αναφορές στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στον ιστορικό ρόλο της ΝΔ σε αυτή, καθώς και στη συμβολή της ΕΕ στα διακυβεύματα της εποχής.

«Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα μαζί δηλώνει πως μας ενώνουν οι ίδιες αξίες και οι ίδιες επιλογές. Δηλώνει, ταυτόχρονα, και πόσο δυνατοί είμαστε στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Δηλώνει όμως και την ανάγκη να συντονίσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Πράγματι, αυτό το 15ο Συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε όλες αυτές τις δεκαετίες η προσφορά της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που έβαλε την πατρίδα μας στην Ευρώπη. Κόντρα τότε στην κοινή γνώμη και μαχόμενος αυτούς που διαδήλωναν έξω από το Ζάππειο και έλεγαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε το θάρρος να πει: όχι, η Ελλάδα θα είναι ασφαλής μόνο μέσα στο αγκυροβόλιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό σημαίνει ηγεσία.

Η παράταξή μας, όμως, ήταν και αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε, και η παράταξή μας είναι αυτή που έχει δεσμευτεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Και βέβαια, ήμασταν αυτοί που σταθήκαμε στο πλευρό της Ευρώπης σε κάθε κρίση. Στην κοινή μας άμυνα κατά του Covid, με πολύ στενή συνεργασία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θυμίζω το ενιαίο ψηφιακό διαβατήριο, ελληνική πρωτοβουλία η οποία μας επέτρεψε να ξανανοίξουμε τον τουρισμό μας νωρίτερα και με ασφάλεια. Ελληνική πρόταση, υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ημασταν μαζί στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Ημασταν μαζί στο Μεταναστευτικό, όταν η πρόεδρος της Επιτροπής ήρθε στον Εβρο μαζί με όλη την ηγεσία της ΕΕ για να διατρανώσει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Αλλά ήμασταν μαζί με την Επιτροπή και σε όλη αυτή τη δύσκολη προσπάθεια την οποία κάναμε να πείσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μια απλή πραγματικότητα – την ανέφερε πριν η αγαπητή Ούρσουλα: εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που καθορίζουμε ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη και όχι οι διακινητές. Αυτό το πετύχαμε και με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, για το οποίο δούλεψε πολύ και ο κ. αντιπρόεδρος (σ.σ.: ο Μαργαρίτης Σχοινάς).

Ημασταν μαζί στο μέτωπο στήριξης της αμυνόμενης Ουκρανίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σύνορα δεν γίνεται να αλλάζουν με τη βία και ότι το Διεθνές Δίκαιο παραμένει ο βασικός πυλώνας διαμόρφωσης των διακρατικών σχέσεων.

Με άλλα λόγια είμαστε, η Νέα Δημοκρατία, μία υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που είναι τώρα έτοιμη να συμβάλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Εκτενής ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού στην απάντηση που όπως είπε πρέπει να δώσει η Ευρώπη στον λαϊκισμό, ο οποίος «παίρνει πολλές εκφάνσεις αλλά πάντα και παντού διαλαλεί εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Πρόκειται για έναν από τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχουν ήδη όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να έχει διαφορετικά ονόματα, μπορεί να έχει πολιτικά πρόσημα ακροαριστερά ή ακροδεξιά, όμως με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Οι δημαγωγοί έχουν ένα σκοπό και μόνο: να κρύψουν την αλήθεια, να αμφισβητήσουν τελικά τους θεσμικούς πυλώνες της δημοκρατίας, τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και πάντα, όλοι οι λαϊκιστές δημαγωγοί θέλουν να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς, ανοίγοντας τελικά τον δρόμο σε αυταρχικές λύσεις και σε αυταρχικές ηγεσίες.

Οπως είπε και η Ούρσουλα, είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα το πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά τα οποία έγιναν την περασμένη δεκαετία.

Και ο λαϊκισμός ήταν αυτός που όχι μόνο έφερε την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση κράτησε, αγαπητή Ούρσουλα, περισσότερο στην Ελλάδα γιατί ακριβώς ο λαϊκισμός ήταν αυτός που την εμπόδισε να αναταχθεί, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη ξεπέρασαν την κρίση. Πώς; Με κίβδηλα συνθήματα, με υποσχέσεις, όταν προσπαθούσαμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας».

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στα λεγόμενα «κινήματα των πλατειών» και όσα ακολούθησαν μετά το 2011. «Λίγο παραπέρα είναι η πλατεία Συντάγματος. Θυμόμαστε καλά, δεν έχουμε ξεχάσει τις δύο όψεις του ψέματος να ενώνονται σε αντιευρωπαϊκές, δήθεν αντισυστημικές διαδηλώσεις. Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Zήσαμε ένα ολέθριο δημοψήφισμα, για να συμπληρωθεί όλη αυτή η περιπέτεια με μια τετραετία καθήλωσης, με την Ελλάδα με τους χαμηλότερους τότε, από το 2015 ως το 2019, ρυθμούς ανάπτυξης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αν έπρεπε, λοιπόν, να κωδικοποιήσω τα ζητούμενα της επόμενης μέρας για την Ευρώπη, θα έλεγα ότι η πρόκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια που συμπυκνώνονται σε τρεις λέξεις, τρεις λέξεις που ξεκινούν με το γράμμα Α: ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα, αλλά και αγροτική πολιτική, με προοπτική και προσαρμοστικότητα».

Ο Πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Κομισιόν σε καρέ λίγη ώρα μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου της ΝΔ
Για τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας

«Ολοι αναγνωρίζουν –πρέπει να είναι κανείς πολύ κακόπιστος για να μην το ομολογήσει– ότι η Ελλάδα μας σήμερα έχει καταφέρει να πετύχει μια μεταμόρφωση στην οικονομία της. Ημασταν ουραγοί και είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αυξάνουμε χρόνο με τον χρόνο τις επενδύσεις, μειώνουμε την ανεργία, περιορίζουμε το δημόσιο χρέος με τους ταχύτερους ρυθμούς από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Στηρίζουμε το εισόδημα, με καλύτερους μισθούς και καλύτερες συντάξεις. Και ναι, θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά, το 2027 ο μέσος μισθός θα είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα είναι στα 950 ευρώ.

Μειώνουμε, με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς, την απόσταση από την Ευρώπη. Θέλουμε να τη μειώσουμε παντού, όχι μόνο στην οικονομία. Με καλύτερη υγεία και παιδεία, με ένα ψηφιακό κράτος, με ένα πιο αποτελεσματικό Δημόσιο. Μια πορεία που συμπληρώνουν η ισχυρή άμυνα, τα μεγάλα έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγό την ΕΕ. Πάρτε, για παράδειγμα, τον τομέα της υγείας. Η κυρία Φον ντερ Λάιεν γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσα έργα γίνονται σήμερα σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι 36 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετοι πόροι, οι οποίοι έρχονται στην πατρίδα μας» σημείωσε εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός.

Υπηρετούμε «τα αληθινά συμφέροντα του έθνους πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μνημονεύοντας την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ
Για τη σημερινή ΝΔ

«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την πρώτη Διακήρυξη της παράταξης. Αυτό το οποίο γράφτηκε το 1974 κοιτάξτε πόσο σημαντικό και πόσο επίκαιρο είναι: “Επιλέγουμε να συντηρούμε από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Προχωρούμε με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα σε νέες και διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες”. Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους υπηρετούμε, “πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς”.

Αυτό το κείμενο, 50 χρόνια πριν, εξακολουθεί σήμερα, σε αυτές τις συγκυρίες, να είναι τόσο επίκαιρο» επισήμανε, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Αυτές τις κατευθύνσεις τις επικαλούμαι γιατί τελικά δεν έχουν χρονικό όριο, δεν έχουν επίκαιρη σκοπιμότητα. Αποτελούν, όμως, ένα νήμα, ένα τόξο πάνω στο οποίο κινήθηκε, κινείται και θα κινείται το κόμμα μας. Ενα κόμμα το οποίο απέδειξε ότι μπορεί να ανανεώνεται σε ιδέες και σε στελέχη, με ικανότητα να μεγαλώνει τη δική του επιρροή πέραν των στενών κομματικών “τειχών”.

»Καταφέραμε να γίνουμε ο φορέας, η καρδιά ενός πλειοψηφικού ρεύματος στο οποίο συνενώνονται εθνικοί πολιτικοί στόχοι, προσωπικές προσδοκίες, φιλοδοξίες για τη χώρα μας πολλών πολιτών. Ετσι έγινε και με το κίνημα “Μένουμε Ευρώπη” στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, όταν ο κίνδυνος η Ελλάδα να εξοριστεί από την κοίτη της έφερε κοντά μας δυνάμεις της πατριωτικής ευθύνης, του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού.

»Είναι οι ίδιες δυνάμεις και ακόμα περισσότερες που συμπαρατάχθηκαν μαζί μας στη μεγάλη επανεκκίνηση του καλοκαιριού του 2019. Είναι αυτές που δικαίωσαν την πολιτική μιας τετραετίας, τον εκλογικό θρίαμβο το 2023. Γιατί κάτι είδαν αυτοί οι πολίτες στη Νέα Δημοκρατία και μας ψήφισαν. Ειδικά οι πολίτες πιο φτωχών, λαϊκών γειτονιών έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι επιμένουν να παρουσιάζουν τη Νέα Δημοκρατία δήθεν ως ένα κόμμα των ελίτ.

»Οχι, εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα, που αντιπροσωπεύει τους πόθους και τις προσδοκίες όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Και αυτή είναι μια βαριά σκυτάλη. Εχουμε καθήκον να την πάμε ακόμα πιο μπροστά -τονίζω, για ακόμα μία φορά- χωρίς καμία αλαζονεία, παρά μόνο με σκληρή δουλειά.

»Ετσι, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία αποδείχθηκε ο ανθεκτικότερος σχηματισμός της Μεταπολίτευσης. Δεν διστάσαμε μπροστά σε τολμηρές αλλαγές, δεν διστάσαμε όμως να παραδεχθούμε λάθη, που για εμάς πάντα το λάθος είναι ένα κάλεσμα να το διορθώσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του προαναγγέλοντας και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών.

«Την επόμενη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές μας και μετά όλοι μαζί θα πάμε πόρτα-πόρτα –δύο μήνες έμειναν– να δώσουμε και αυτή τη μεγάλη μάχη, όπως ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες εμείς οι Νεοδημοκράτες, για να πετύχουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου ακόμα μία μεγάλη εκλογική νίκη», έκανε γνωστό. Το επόμενο διάστημα ο ίδιος θα βρεθεί «σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όλοι μαζί θα εξακολουθούμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού:

Μήνυμα ενότητας από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Τον Πρωθυπουργό προλόγισε στο βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα ενότητας της «γαλάζιας» παράταξης.

«Τι πιο συμβολικό, σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας ο πρώην να καλέσει τον νυν στο βήμα και να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας: Ολοι μαζί θα πάμε στις ευρωεκλογές. Στρατιώτες. Ακριβώς γιατί θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή σε μια καλύτερη Ευρώπη, με την Ούρσουλα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

»Σε αυτή τη μάχη δε θα λείπει κανείς! Πρόεδρε, όλοι θα είμαστε στρατιώτες. Ολοι θα δώσουμε τη μάχη μαζί σου με εσένα μπροστά. Γιατί πάνω απ’ το “εγώ” μας βάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Πάνω απ’ τη Νέα Δημοκρατία, βάζουμε την Ελλάδα μέσα στην ισχυρή Ευρώπη. Αγαπητέ Κυριάκο, έχεις τον λόγο», τόνισε χαραχτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του κόμματος, προλόγισε την ομιλία του Πρωθυπουργού
Αντιδράσεις

«Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ξανά πανικό κουνώντας το δάχτυλο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση», εκτίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε του με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου της ΝΔ.