Από την προηγούμενη κόντρα Κασσελάκη - Γεροβασίλη, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση της «φρουράς Τσίπρα» από συνεδρίαση υπό τον Κασσελάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρόεδρος του κόμματος αντιμετώπισε (για ακόμη μια φορά) διαφωνίες που κατατέθηκαν με τη φράση «Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει. Τέλος είπα, τέλος». Οκτώ στελέχη, μεταξύ των οποίων η Ολγα Γεροβασίλη, αντέδρασαν αποχωρώντας από τη συζήτηση
Protagon Team

Επεισοδιακή υπήρξε η πρώτη συνεδρίαση της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, καθώς σημαδεύτηκε από την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στελέχη που διατύπωσαν σειρά παρατηρήσεων και ενστάσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στελέχη της λεγόμενης «φρουράς Τσίπρα» έθεσαν ζήτημα ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής του επικείμενου συνεδρίου, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έθιξαν και το γεγονός πως δεν έχει κατατεθεί η εισήγηση του κ. Κασσελάκη για τις κυοφορούμενες αλλαγές (μεταξύ άλλων στο καταστατικό του κόμματος).

Οι θέσεις αυτές φέρεται να προκάλεσαν την οργή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως όποιος διαφωνεί μπορεί να αποχωρήσει.

Η στάση του ανέβασε εκ νέου την ένταση και οδήγησε στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ οκτώ στελεχών.

Το protothema.gr περιγράφει πως ο κ. Κασσελάκης παρενέβη ενώ μιλούσε άλλο μέλος του οργάνου για να πει τη φράση «σε όποιον αρέσει», με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πρώτη από τη διαδικτυακή συνεδρίαση η Ολγα Γεροβασίλη, για να ακολουθήσουν στελέχη όπως οι Γιάννης Ραγκούσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης κ.ά.

Το documentonews.gr έγραψε πως ο πρόεδρος είπε, ακόμη πιο καθαρά, «σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα. Τέλος είπα, τέλος» σε έντονο τόνο.

Αναφέρεται επίσης πως ο κ. Κασσελάκης δεν συζήτησε ούτε ακόλουθο αίτημα του Νίκου Παππά να ανακαλέσει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, μια ακόμη ένδειξη ότι το ρήγμα ανάμεσα στην εσωκομματική αντιπολίτευση και την ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν γεφυρώνεται.

Κασσελάκης: Μια χαρά είμαστε με την Ολγα

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να κάνει ένα δικό του σχόλιο για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση.

«Μια χαρά είμαστε με την Ολγα. Μην ανησυχείτε», έγραψε σε σχετική ανάρτησή του. «Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.