Η Prorata εκτίμησε την εκλογική επιρροή της ΝΔ στο 33,3%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και του ΠΑΣΟΚ στο 13% | Shutterstock
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 33,3% η ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο «ανατροπής» όσον αφορά τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές αφήνουν τα ευρήματα του συγκεκριμένου γκάλοπ. Το κόμμα του κ. Κασσελάκη καταγράφει σημαντικές απώλειες στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ενισχύει το ποσοστό του, έστω και οριακά
Protagon Team

Σημαντικές μεταβολές ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων λίγες μόνο ημέρες πριν από το άνοιγμα της ευρωκάλπης κατέγραψε η έρευνα της Prorata για το κανάλι Attica, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς φέρνει στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, αντί του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για αξιοσημείωτη διαφοροποίηση σε σχέση με τη δημοσκοπική εικόνα που δίνουν οι περισσότερες μετρήσεις, περιλαμβανομένης και αυτής της GPO για το Star, τα ευρήματα της οποίας έγιναν γνωστά την ίδια ημέρα.

Χωρίς εκπλήξεις κινήθηκαν, από την άλλη, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας η δυναμική εμφανίζεται για ακόμη μία φορά να βρίσκεται εντός του στόχου που έχει τεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, η Prorata εκτίμησε την εκλογική επιρροή της ΝΔ στο 33,3%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και του ΠΑΣΟΚ στο 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,2%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, η Νίκη και η Νέα Αριστερά με 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9% και ο Κόσμος και η Φωνή Λογικής, με 2,3%. Το άθροισμα των υπολοίπων κομμάτων υπολογίστηκε στο 4,5%.

Ακολουθεί η εκτίμηση της εταιρείας για το εύρος της εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος:

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, τέλος, έχουν ως ακολούθως:

Σημειώνεται πως στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (Απρίλιος 2024), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε απώλειες (στο 10,5%, από 13%).