Φωτ. αρχείου | Shutterstock
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Κοντά στα ποσοστά των ευρωεκλογών η ΝΔ – Ντέρμπι για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με μία ακόμη έρευνα - Προβάδισμα Χάρη Δούκα σε ερώτημα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους υποψηφίους μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Protagon Team

Στις 14 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ –που τοποθετείται στη δεύτερη θέση– σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου (πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων) η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 13,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,8%, η Ελληνική Λύση με 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, η Νίκη με 3,4%, η Φωνή Λογικής με 3%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2,1%.

Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες κάλπες, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει ποσοστό 28,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεύτερος με 14,9% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,7%.

Η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή, εξάλλου, τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, η δημοσκόπηση κατέγραψε ότι 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, το 49,6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το αποτύπωμα του Κινήματος υπήρξε συνολικά θετικό για την κοινωνία και την πορεία της χώρας. Αντίθετη άποψη είχε το 46,5%.

Επιπλέον, το 50,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να γίνει και πάλι ένα μεγάλο κόμμα με κυβερνητική προοπτική.

Ακολουθεί η πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στην εσωκομματική κάλπη – και σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν:

Στο ερώτημα, τέλος, ποιος από τους υποψήφιους προέδρους μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα αποτελέσματα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν ως εξής: